Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

30.000 de euro pentru Robert. Un băiețel de patru ani, are nevoie de ajutor mai mult ca oricând pentru a-și recăpăta vederea

30.000 de euro pentru Robert. Un băiețel de patru ani, are nevoie de ajutor mai mult ca oricând pentru a-și recăpăta vederea

Robert Mihai este un băiețel de doar patru ani care se lupă cu una dintre cele mai rare boli: Norrie Disease- NDP. Un singur astfel de diagnostic a mai fost pus în România. Boala i-a afectat vederea, dar îl și împiedică să meargă, să vorbească sau să mănânce mâncare solidă. După multe intervenții, după diagnostice puse greșit și operații care nu ar fi trebuit făcute, Robert are șanse să-și recapete vederea și să se apropie de o viață normală, la o clinică din Rusia. Băiatul ar fi trebuit să plece încă de anul trecut, însă pandemia de COVID a zădărnicit planurile părinților, viza fiindu-le refuzată de două ori. În cele din urmă vestea ce-a bună a venit. Pot pleca, în luna octombrie, în Rusia, dar nu fără ajutor.

Nu este prima dată când povestea lui Robert Mihai este făcută publică în pagini de ziar. S-a scris despre el încă de când avea 11 luni și asta pentru că, deși nu împlinise încă un an, Robert lupta de ceva vreme alături de părinții lui pentru o viață normală. La naștere băiatul a părut perfect sănătos, însă după trei luni părinții lui au trebuit să facă față unui diagnostic greu și rar: Norrie Disease- NDP, fiind doar al doilea diagnostic de acest fel pus în România.

Robert fiind al doilea caz din Romania. Boala nu se limitează doar la pierderea vederii. Robert nu merge, nu vorbește și foarte greu mănâncă mâncare solidă. Până la vârsta de trei ani, Robert a suferit șapte intervenții chirurgicale și peste 20 de anestezii, dar fără prea mare succes. De asemenea a avut parte și de o serie de intervenții greșite făcute la clinici din București și Turcia, care trebuie îndreptate. Speranța vine de la o clinică din Rusia, acolo unde urmează să aibă intervenții și implanturi cu celule regenerative din șase în șase luni, pe o perioadă mai lungă de timp.

În toți acești ani, cazul lui Robert a impresionat zeci de oameni care au decis să-i ajute familia în lupta grea cu boala de care suferă băiatul, dar, din păcate, pandemia de COVID-19 a îngreunat planurile părinților și acum, Robert are nevoie de ajutor mai mult ca oricând.

„Ni s-a refuzat acordarea vizelor din cauza pandemiei, atât anul trecut cât și anul acesta, dar într-un final, ni s-a aproba plecarea de către Ministerul de Interne din Rusia, pentru luna octombrie. Din păcate, Robert are de recuperat 4 cure de implanturi cu celule, cât și operațiile de reconstrucție a pupilelor. Costurile intervențiilor plus restul: drum, translator, cazare, teste COVID, analize înaintea plecării, vize, asigurări de călătorie etc se ridică la peste 90 de mii de euro. În momentul de față avem strânși de anul trecut și ce am mai reușit anul acesta, aproape 60 de mii de euro. Pe lângă asta, Robert merge și la terapie. În noiembrie împlinește 4 anișori și încă nu merge, nu vorbește, nu mănâncă mâncare solidă”, povestește Andreea, mama băiatului.

Robert are nevoie de 30.000 de euro până în octombrie

Au trecut aproape patru ani de luptă a unui copil cât o mână de om, dar cu o voință cât un munte. Oricât i-ar fi de greu, Robert știe să zâmbească și să se bucure de ce-i oferă fiecare zi. Față de anul trecut, în urma terapiilor, băiatul a început să se ridice singur în piciorușe și merge lateral pe marginea patului. Din punct de vedere oftalmologic, percepe lumina doar cu ochiul drept. După intervenția din Rusia, însă, sunt șanse mari ca băiatul să poată vedea pentru prima dată chipurile celor doi părinți care i-au fost alături în tot acest timp. Mai trebuie strânși 30.000 de euro pentru la lupta copilului să aibă rezultat și ochișorii lui să înceapă să vadă lumea colorată din jurul său.   

„Urmează să facă patru cure de implanturi cu celule, cu injectare direct în ochișori, dar și în țesuturile musculare pentru întărirea musculaturii. La ochișori, o sa mai facă și reconstrucție de pupile. Din cauza unor greșeli medicale făcute în anul 2018 în București și Turcia, unde i s-au pus cristalini artificiali necorespunzători, la ochiul stâng a făcut o fibroză în spatele ochișorului și la ambii ochi, pupila a concrescut în interiorul cristalinilor artificiali”, mai spune mama băiatului.

Toți cei care doresc să fie alături de Robert și părinții lui o pot face donând cu ajutorul informațiilor de mai jos. De asemenea, dacă sunt și firme care vor să doneze o pot contacta pe mama lui Robert pe adresa de e-mail ([email protected]) pentru contractul de sponsorizare.

 

Conturi donații:

Titular: Boromiza Robert Mihai

RO91INGB0000999908195676- se poate dona în orice monedă, fără comision

RO96INGB0000999907938342- euro

Pay-Pal: [email protected]

Revolut: 0770664755

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus