Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Cad stâlpii între Șeica Mare și Agnita. ”Nu intră oamenii în curți, de teamă să nu se curenteze”

Cad stâlpii între Șeica Mare și Agnita. ”Nu intră oamenii în curți, de teamă să nu se curenteze”

De mai bine de două săptămâni mai mulți stâlpi de lemn de pe marginea drumului județean ce face legătura între Șeica Mare și Agnita s-au prăbușit fără ca vreo autoritate să intervină. Primarul din Șeica Mare, Nicolae Șușa, spune că stâlpii aparțin companiei Telekom, însă cei de acolo dau vina pe o firmă de mentenanță.  ”Au căzut de vrei două săptămâni peste drumul național, nu vine nimeni. Noi am luat sârmele, dar nu putem intra în rețeaua lor. Nu intră oamenii în curți, de teamă să nu se curenteze. Sunt stâlpii Telekom, i-am sunat de vreo două, trei săptămâni și au zis că au și ei o firmă de mentenanță, e treaba lor.  Noi am intervenit, deși nu suntem abilitați, avem un coleg care a avut firmă de cablu și se pricepe, dar trebuie luați de acolo. Stau să pice mai mulți, trebuie făcut ceva”, a declarat primarul pentru Turnul Sfatului.

Stâlpii Telekom, poveste veche

O situație asemănătoare s-a petrecut și în municipiul Sibiu, atunci când un stâlp al Telekom era înclinat în apropierea unei case. „Este un stâlp care aparține celor de la Telekom, este din lemn și vechi. Am sunat la ei și mi-au spus că au înregistrat sesizarea, dar până acum nu a venit nimeni să ridice stâlpul. Am sunat și la 112, care mi-au făcut legătura la cei de la ISU. Acolo mi-au spus că nu este de competența lor și mi-au dat numărul de telefon al celor de la poliția locală. Am sunat și acolo, dar nici de competența lor nu se află problema mea. Am sunat până și la primărie, dar nici acolo nu am avut succes. Vreau să vă spun că telefoanele menționate au fost date în fiecare zi de când a căzut stâlpul. Stâlpul este un pericol pentru toți cei care trec pe aici, fie că vorbim de oameni sau de mașini și nu mai știu ce să fac. Autoritățile îmi dau senzația că vin doar dacă se întâmplă o tragedie și nu fac nimic să o prevină. Eu chiar nu știu ce să mai fac”, spunea Florin Popescu în decembrie, anul trecut.

ISU nu poate interveni

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență susține că nu poate interveni în astfel de situații, deoarece stâlpii aparțin unei societăți private: „Având în vedere situația existentă și faptul că respectivul stâlp care asigură legăturile de telefonie și internet, aparține unui operator economic”.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus