Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Gypsycoin – Romii și-au făcut criptomonedă. ”Moneda a avut o creştere de 1.000%, în doar o săptămână”

Gypsycoin – Romii și-au făcut criptomonedă. ”Moneda a avut o creştere de 1.000%, în doar o săptămână”

Daniel Cioabă, cunoscut drept „regele romilor”, a anunțat că  va produce o criptomonedă care va purtea numele Gypsycoin. ”Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni”, anunță romii într-un comunicat de presă. Fondurile obținute din tranzacționări vor fi folosite pentru ”dezvoltarea socială pentru combaterea discriminării şi xenofobiei şi dezvoltarea socială şi educaţională a romilor”, supă cum se precizează și pe site-ul creat pentru această monedă virtuală. „Aşteptările noastre sunt ca moneda să fie listată cât mai repede pe exchange-uri precum: Binance, Crypto.com etc., deoarece moneda a avut o creştere foarte mare, de 1000%, în doar o săptămână şi peste 1000 de holderi”, susține Cioabă într-o declarație acordată Adevărul.ro.

Conform coinsniper.net, gypsycoin are o capitalizare de 1,5 milioane de dolari, iar valoarea acesteia este acum de de 0.000009 dolari.

Proiectul a fost gândit pentru a simboliza unitatea acestei etnii: „Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuţia de pe piaţă. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potriveşte cu dinamica actualei pieţe cripto. Aşadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piaţă. Ţinând cont de latura tradiţionalistă a comunităţilor de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiţiei prin promovarea inovaţiei, bazându-se în acelaşi timp pe potenţialul ascuns al unităţii unei comunităţi distribuite pe tot globul, dar care au rămas în strânsă legătură unele cu celelalte“, se precizează în comunicat.    De asemenea, se precizează că vor mai exista şi alte domenii asupra cărora se vor extinde beneficiile noii monede virtuale, precum: mediul înconjurător, iniţiativa cetăţenească, educaţie pentru sănătate, sport, tehnologie, muzică etc. „Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiţionale, în funcţie de evoluţia şi parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union”, s-a mai precizat în finalul comunicatului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 9315

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus