Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Experiența unei sibience după un drum cu trenul la București. ”Aș plonja direct în mașina de spălat rufe, la vreo 60 grade, pe program lung, ca să mă asigur că sunt curată”

Experiența unei sibience după un drum cu trenul la București. ”Aș plonja direct în mașina de spălat rufe, la vreo 60 grade, pe program lung, ca să mă asigur că sunt curată”

”Jeg pe suporții din metal, pe geamuri, peste tot. Îmi venea să mă fac mică, cât un bob de mazăre, și să mă ascund în buzunarul unui alt călător până la destinație”, aceasta este prima impresie pe care a avut-o Ioana Pasc, o sibiancă ce lucrează în domeniul publicității.  

Pe lângă condițiile groaznice de călătorie, Ioana Pasc a remarcat și prostul management al companiei, iar comentariile le-a lăsat într-o postare pe Facebook. ”La Brașov, unde de obicei urcă foarte multă lume spre București, s-au mai atașat două vagoane suplimentare. Dar vestea a fost ținută în secret, pentru că niciunul dintre călătorii care aveau locuri în vagoanele respective nu știau unde să meargă. Haos total, grămezi de oameni nervoși. Am numărăt persoane care au trecut de 4 ori prin vagonul unde stau, într-o confuzie totală, până când un polițist i-a lămurit (deci nu personalul CFR) să coboare din 425 și să aștepte cuminți atașarea noilor vagoane 420 și 421.  Am văzut mulți turiști, vorbitori de engleză, total pierduți. Îi întrebau debusolați pe ceilalți călători unde și-ar putea găsi locurile de pe bilete. Îmi venea să plâng de neputintă și de prostia în care se afundă CFR-ul. Cât de greu era să anunțe în gară, la vorbitorul ăla obosit, în română și engleză, atașarea celor două vagoane noi? Sau cât de greu ar fi fost ca personalul CFR, chiar și controlorii, să stea la intrarea în vagoane și să îndrume lumea corespunzător? Până la urmă, dragă CFR, călătorii nu sunt cititori în stele să știe că tu ai atașat vagoane noi neanunțate”, povestește sibianca.

”Bravo, România, ești fermecătoare. Când ajung la București, aș plonja direct în mașina de spălat rufe, la vreo 60 grade, pe program lung, ca să mă asigur că sunt curată.  Cât de ușor s-ar putea transforma mersul cu trenurile noastre într-o experientă plăcută, chiar boemă și relaxantă, cu puțin efort și inițiativă. Măcar un minim de decență, civilizație și scaune pe care să nu te așezi cu silă.

Exemplul dormitului pe noi și contemplării în mediocritate și prostie, sub umbrela CFR. Dar e lung drumul, până la București fac niște exerciții de respirație și mă liniștesc” – Ioana Pasc

Ioana Pasc spune dacă pentru un român o călătorie cu CFR poate fi normală și în aceste condiții, un turist care va avea proasta inspirație de a se urca într-un tren va fi o amintire deplorabilă legată de România. ”Mă gândeam cum îi întâmpină țara asta pe turiștii care ajung să aibă prima impresie despre România din contactul cu CFR. E până la urmă, deseori, cartea de vizită pe care o punem în mâinile multora care ne trec granița. Rezumatul primului flirt între noi și ei: haos, neinformare, trenuri jegoase, întârzieri ridicol de mari, personal sictirit și, nu de puține ori, muzică proastă dată la volum mare, ca în propria sufragerie, să asculte tot vagonul”, a mai scris sibianca în postare.

Ioana Pasc a absolvit International Business Management la Academia de Studii Economice București, a lucrat la Fundația Comunitară Sibiu și a fost coordonator marketing și PR la Innovation Labs. În prezent este fondator al Pineapple Digital & NOOK o agenție de publicitate și marketing.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Alin

Acum 2 ani

Nimeni dar NIMENI nu investigheaza furturile din companiile de stat atat din cele de transport cat si din cele din energie!!!!!!!!!!!
Raspunde

Sara

Acum 2 ani

Pe langa conditiile dezastruoase de transport acum au mai si scos trenurile pana la... Cu ce sa vii din Cristian, Orlat si alte localitati invecinate la Sibiu in week end sa vezi o piesa de teatru sau sa participi la un eveniment? Nu circula autobuze sau trenuri dupa amiaza, de retur nici vorba. Daca vrei sa te intorci la Saliste/Orlat/Cristian din Sibiu, spre exemplu ai ultimul tren la ora 15.48 vineri, sambata si duminica, iar autobuze nu mai circula duminica, iar sambata la fel, la ora 16.00 e ultimul ... De ce nu ia conducerea Consiliului Judetean masuri ca sa avem un transport in comun civilizat si chiar sa existe??? In Italia au trenuri din 30 in 30 de minute, inclusiv in sudul tarii... nu dorim sa avem decat un mijloc de transport decent, fie el tren sau autobuz, nu trebuie sa fie din 30 in 30 de minute, macar unul daca ar fi cu plecare din Sibiu la 19.00, 20.00 sau 21.00 ar fi suficient, dar sa fii nevoit sa vii dimineata in Sibiu si apoi sa nu ai cu ce sa te intorci acasa seara e dezastru! Multumim, Daniela Campean!
Raspunde

Dorina Strian

Acum 2 ani

Da, este dezastru la Cfr, am calatorit in timpul noptii de la Sibiu , Copsa Mica , Cluj , trenul a oprit in mai multe gari, nimeni nu a anuntat ce gara urmeaza, garile nu erau luminate, in tren erau persoane care fumau. A trebuit mare atentie si stres pentru a cobora la Copsa Mica sa schimb trenul pentru destinatia Cluj.
Raspunde

...pe deal, buciumul...

Acum 2 ani

"International Business Management", "PR", "Innovation Labs", "Pineapple Digital & NOOK"... zici că-i din altă ţară...
Raspunde

Binder

Acum 2 ani

Am avut curiozitatea, însoțită fiind de o persoană care ne vizita țara, să luăm trenul de la Mediaș, pîna la Sibiu.ceea ce n-am mai facut de 30 de ani.Am fost..ȘOCATĂ!!!! Am plâns...de furie,de rușine, de dezamăgire și..neputință...
Raspunde

Coste

Acum 2 ani

Păi Sibiul cică e capitală culturală europeană.Cu calea ferată a dat-o in bară!Din Mediaș mergi până la Copșa electrificat și la Copșa schimba pe motorină.Relatia Copșa mică - Sibiu nu e electrificată.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popa

Acum 2 ani

Si cine te opreste? Poti plonja! Pana acum cred ca ai calatorit cu trenul regal sau ai trait intr-un turn de fildes!
Raspunde

O rusine de judet, Sibiul!

Acum 2 ani

Mergeti fratilor cu trenul la Ocna Sibiului, sa vedeti ce n-ati vazut! 15 min care merita, nu pierdeti nimic, castigati o experienta de capitala culturala, de metropola, de civilizatie adusa de corporatii corupte, de corporatii nemtesti care exploateaza pe buget low cost tinerii romaniei, fara a oferi nimic in schimb! Mergeti cu trenul la o baie la Ocna! Sa vedeti jeg, sa vedeti culoare! Sa vedeti ce oameni vin/pleaca din sibiu catre comune! Saracie lucie si jeg ce nu credeam ca vad in judetul Sibiu! Dar sa traiasca multinationale p..lii, hotii aciuati la sibiu, hoti care mimeaza corectitudinea financiara si sociala, sa traiasca si sa jecmaneasca in continuare judetul asta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus