Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Un pacient beat a deschis ușa ambulanței și a coborât din mers, la Ocna Sibiului

Un pacient beat a deschis ușa ambulanței și a coborât din mers, la Ocna Sibiului

Un pacient în vârstă de 43 de ani din Ocna Sibiului a făcut ieri plimbări între Ocna și Sibiu, cu ambulanța și SMURD-ul. Asta după ce, în dimineața aceleiași zile, aflându-se în stare de ebrietate, a căzut și s-a lovit la cap. Atunci când a fost dus înapoi acasă, bărbatul ar fi coborât din ambulanța aflată în mers, având nevoie din nou de îngrijiri medicale și de o nouă excursie la spital.

Serviciul de Ambulanță Sibiu a fost solicitat ieri pentru a transporta de la spital la Ocna Sibiului un pacient care fusese tratat după ce s-a lovit la cap cu câteva ore în urmă. Bărbatul era în stare de ebrietate și căzuse din picioare. „La 17:45, a trimis un echipaj de tip A (cu șofer) pentru a efectua externarea la domiciliu. Astfel de solicitări nu se efectuează cu echipaj medicalizat, se fac doar cu ambulanța de tip A. La preluare, ambulanțierul a asigurat pacientul pe scaun cu centura de siguranță, apoi a plecat spre Ocna Sibiului”, relatează Genu Scridon, purtător de cuvânt al SAJ. 

De aici au început însă peripețiile. Bărbatul și-a desfăcut centura de siguranță și a coborât din ambulanță, în timp ce se deplasa pe strada Băilor. 

„De remarcat că autosanitara nu avea viteză, fiind în localitate. Colegul nostru a observat bărbatul căzut și a oprit mașina, acordându-i primul ajutor în ambulanță. Totodată a sunat la 112 și a cerut un echipaj medicalizat. Echipajul ISU sosit la fața locului a constatat un traumatism cranio-cerebral și a transportat pacientul din nou la Unitatea de Primiri Urgențe”, arată sursa citată.

Totodată, acesta menționează faptul că pacientul a fost „necooperant și agresiv pe durata întregii zile”. „În urma celor întâmplate, vrem să vă informăm că ambulanțierul SAJ a acționat perfect, conform protocoalelor de transport medical cât și conform legii transportului rutier”, a mai transmis Genu Scridon.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus