Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Un pacient beat a deschis ușa ambulanței și a coborât din mers, la Ocna Sibiului

Un pacient beat a deschis ușa ambulanței și a coborât din mers, la Ocna Sibiului

Un pacient în vârstă de 43 de ani din Ocna Sibiului a făcut ieri plimbări între Ocna și Sibiu, cu ambulanța și SMURD-ul. Asta după ce, în dimineața aceleiași zile, aflându-se în stare de ebrietate, a căzut și s-a lovit la cap. Atunci când a fost dus înapoi acasă, bărbatul ar fi coborât din ambulanța aflată în mers, având nevoie din nou de îngrijiri medicale și de o nouă excursie la spital.

Serviciul de Ambulanță Sibiu a fost solicitat ieri pentru a transporta de la spital la Ocna Sibiului un pacient care fusese tratat după ce s-a lovit la cap cu câteva ore în urmă. Bărbatul era în stare de ebrietate și căzuse din picioare. „La 17:45, a trimis un echipaj de tip A (cu șofer) pentru a efectua externarea la domiciliu. Astfel de solicitări nu se efectuează cu echipaj medicalizat, se fac doar cu ambulanța de tip A. La preluare, ambulanțierul a asigurat pacientul pe scaun cu centura de siguranță, apoi a plecat spre Ocna Sibiului”, relatează Genu Scridon, purtător de cuvânt al SAJ. 

De aici au început însă peripețiile. Bărbatul și-a desfăcut centura de siguranță și a coborât din ambulanță, în timp ce se deplasa pe strada Băilor. 

„De remarcat că autosanitara nu avea viteză, fiind în localitate. Colegul nostru a observat bărbatul căzut și a oprit mașina, acordându-i primul ajutor în ambulanță. Totodată a sunat la 112 și a cerut un echipaj medicalizat. Echipajul ISU sosit la fața locului a constatat un traumatism cranio-cerebral și a transportat pacientul din nou la Unitatea de Primiri Urgențe”, arată sursa citată.

Totodată, acesta menționează faptul că pacientul a fost „necooperant și agresiv pe durata întregii zile”. „În urma celor întâmplate, vrem să vă informăm că ambulanțierul SAJ a acționat perfect, conform protocoalelor de transport medical cât și conform legii transportului rutier”, a mai transmis Genu Scridon.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus