Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

VIDEO Actualizare Incendiul de la Alba Iulia, stins după patru ore. Au intervenit pompieri din şase judeţe

VIDEO Actualizare Incendiul de la Alba Iulia, stins după patru ore. Au intervenit pompieri din şase judeţe

Actualizare 2 

 

Peste 80 de pompieri din şase judeţe au intervenit marţi cu 23 de mijloace tehnice pentru localizarea şi lichidarea incendiului care a cuprins un depozit de materiale reciclabile din Alba Iulia, stins după patru ore.

"Incendiul este lichidat, iar în aceste momente se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi stingerea ultimelor focare ascunse rămase. Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 80 de pompieri, din 6 judeţe, cu 23 de mijloace tehnice (autospeciale de prima intervenţie şi comandă, autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autoplatforma de salvare de la înălţime, autospeciala de descarcerare, autospeciala de cercetare CBRN)", au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Nu s-au înregistrat victime ca urmare a incendiului produs.

Incendiul s-a manifestat pe amplasamentul unui operator economic în suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, pe care erau depozitate aproximativ 3.000 de tone de deşeuri reciclabile (mase plastice, carton etc).

Circulaţia rutieră a fost blocată pe durata intervenţiei pompierilor în zonă, pe DN 1 la ieşirea din municipiul Alba Iulia către Teiuş.

Actualizare 

Un depozit de deşeuri reciclabile din Alba Iulia a fost cuprins marţi de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câţiva kilometri distanţă.

Pe lângă cele trei autospeciale cu apă şi spumă şi autoscara mecanică cu care intervin pompierii din Alba Iulia, au fost trimise în sprijin încă şase autospeciale de la ISU Sibiu, ISU Hunedoara, ISU Bihor, ISU Cluj, ISU Timiş.

"Incendiul se manifestă cu flacăra vizibilă şi degajare mare de fum la un depozit de peturi. La prima evaluare, suprafaţa aproximativă pe care se manifestă incendiul este de 2.000 mp", au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

"A fost transmis mesaj RO-Alert", au precizat cei de la ISU Alba.

La faţa locului s-au deplasat şi Inspectorul Şef, prim adjunctul Inspectorului Şef şi Grupa Operativă.

Traficul rutier a fost oprit în zonă, pe DN 1 la ieşirea din municipiul Alba Iulia către Teiuş, pentru desfăşurarea intervenţiei de lichidare a incendiului care se manifestă la nivelul depozitului.

Fumul dens poate fi observat din centrul municipiului Alba Iulia. Depozitul este situat în marginea oraşului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje.

Știre inițială. Un depozit de deşeuri reciclabile din Alba Iulia a fost cuprins marţi de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câţiva kilometri distanţă.

"Detaşamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea şi stingerea incendiului la depozitul de PET-uri, pe A.I.Cuza, municipiul Alba Iulia. Misiunea este în dinamică", transmit reprezentanţii ISU Alba.

La faţa locului se acţionează cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi cu o autoscară mecanică.

Fumul dens poate fi observat din centrul municipiului Alba Iulia. Depozitul este situat în marginea oraşului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje. 

(Agerpres/captura video Unirea

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus