Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
4°C

Visul unei mame, împlinit cu ajutorul comunității: o fermă de cai unde sibienii se pot bucura de natură și de animale

Visul unei mame, împlinit cu ajutorul comunității: o fermă de cai unde sibienii se pot bucura de natură și de animale

Duminică, 22 august, la Cisnădie, se deschid porțile fermei de cai „Potcoava plimbăreață”. Intrarea la eveniment este liberă și pot participa toți iubitorii de cai și natură, fie că sunt mari sau mici. Va fi o zi plină de surprize, voie bună, relaxare, dar și o posibilitate de afla povestea unei mame singure care a renunțat la confortul vieții de oraș pentru a trăi alături de gemenele ei curajoase visul de a avea o fermă de cai. Proiectul a fost pornit cu ajutorul comunității și al asociației „Asociația Job în Sibiu”.

În Cisnădie, pe strada Calea Șelimbărului, la nr. 155, prinde contur de la o zi la alta visul frumos al Nicoletei Chelaru. Este un vis care a devenit realitate datorită zecilor de oameni care s-au implicat în ultimele luni și au sprijinit proiectul de suflet al unei mame care crește singură două fete, gemene. Un vis cu cai, familii fericite, copii curajoși, un proiect pornit din pasiune și dragoste pentru cai și natură. Este vorba despre ferma „Potcoava plimbăreață” care își va deschide porțile pentru toți cei care își doresc să trăiască o experiență de neuitat într-o fermă cu cai și ponei, având posibilitatea de a se apropia de aceștia, de a-i încăleca, de a se plimba, de a-i hrăni și de a se bucura de tot ce presupune interacțiunea cu unul dintre cele mai nobile creaturi ale acestui pământ.  

Duminică, 22 august, începând cu ora 9.00 și până la 20.00 Nicoleta Chelaru, alături de gemenele Anastasia și Sofia, de prietenii de la „Asociația Job în Sibiu” și de alți voluntari deschid porțile fermei „Potcoava plimbăreață”, într-un eveniment organizat cu multă dăruire.

Intrarea este liberă, iar cei care ajung la deschidere vor cunoaște povestea unui proiect început din dragostea Nicoletei pentru cai și făcut posibil cu sprijinul comunității și a implicării asociației  „Asociația Job în Sibiu”. Vor fi baloane colorate, dulciuri, băuturi răcoritoare, plimbări demonstrative cu calul, masaj demonstrativ și alte activități pentru copii. Vor fi prezenți și cei de la Zingo Planet cu o mulțime de surprize. Biletul de intrare al fiecărui copil va fi un desen cu un căluț care va fi afișat pe un panou. Din toate desenele se va extrage unul câștigător, iar premiul va consta în două ședințe de călărie.

După ziua de duminică ferma va rămâne un loc unde oricine își dorește să apropie de cai, în mijlocul naturii, o poate face, cu un telefon și o programare. Nicoleta va oferi, în mod special copiilor, terapie cu ajutorul cailor. Micuții vor învăța să-și înfrângă temerile, să încalece caii și să iubească aceste animale.     

„Locul acesta va fi o fermă unde vor veni iubitorii de cai, familii cu copii și se vor bucura de tot ce este aici. Plimbări cu caii, cu trăsura, să petreacă timp de calitate în natură, o revenire la natură dacă pot spune așa. Îmi doresc să vină aici cu sufletul deschis și să bucure de experiențe unice”, spune Nicoleta.

După evenimentul de duminică, timpul petrecut la fermă va avea un cost, însă unul pe care să și-l permită oricine, pentru scopul „Potcoavei plimbărețe” nu va fi profitul, ci întreținerea cailor, sigura grijă a Nicoletei. 

„Vor fi sume modice și fiecare își va permite să vină aici. Indiferent de situație se vor găsi soluții, fie că vorbim de voluntariat sau să găsim soluția de mijloc astfel ca fiecare să avem de câștigat. Încet, încet va trebui să strâng ceva bani pentru cai, pentru că ferma nu este gândită ca o afacere cu profit, ci un loc de suflet, în care oamenii să vină oameni cu drag”, mai spune Nicoleta.

O fermă născută din „puțină nebunie și multă pasiune”

Povestea de viață a Nicoletei Chelaru este cea a unei luptătoare și mereu s-a învârtit în jurul pasiunii și dragostei ei pentru cai. Este mamă singură și crește două fete minunate, gemene, care îi sunt alături în tot ceea ce face. S-a născut în Câmpina, județul Prahova, dar a rămas în Sibiu după terminarea facultății. Este licențiată în Litere, Geografia turismului și Economia comerțului, dar spune că nu a putut petrece prea mult timp într-un birou. În anul 2011, la sugestia unei prietene, a făcut un curs de masaj și a descoperit că este o meserie care i se potrivește. A urmat trei module de masaj și a început colaborarea cu mai multe hoteluri și saloane, ajungând să meargă în mai multe localități din țară pentru a-și practica meseria. În anul 2013 viața îi oferă cel mai frumos cadou: gemenele Anastasia și Antonia, dar și cea mai mare provocare, pentru că le crește singură. Toate visele, planurile și așteptările ei nu au mai fost prioritare. Asta până în urmă cu trei ani, când îi cunoaște pe cei de la „Asociația Job în Sibiu”. Nicoleta spune că iubește caii din copilărie. Își amintește că fura caii de pe plaiurile natale pentru a-i încăleca și visa ca într-o zi să aibă ferma ei. Implicarea celor de la asociație i-au creionat fanteziile și acum Nicoleta le va da culoare, îngrijind caii ei și împărțind pasiunea eu cu toți cei care vor trece pragul fermei.

Ca să ajungă aici, Nicoleta a renunțat la confortul saloanelor de masaj și la viața pe care o avea pentru a locui cu fetele în mijlocul naturii și pentru a avea grijă de cai.

„În acest moment al vieții mi s-a oferit posibilitatea să folosesc pentru proiectul meu niște cai cu condiția de a-mi suporta cheltuielile. O parte a visului este realizată. Am dezamăgit poate colegii din saloane și spa-uri cu dragostea nebună pentru cai și pentru curajul de a lăsa la o parte o viață sclipitoare, pentru viața în natură alături de cai. Adevărul este că îți trebuie puțină nebunie și multă pasiune să faci așa ceva. Am fost întrebată de multe ori de ce nu mă axez doar pe meseria mea de terapeut masaj și să rămân în saloane cu unghiile frumos făcute și aranjată în loc să vin și să strâng mizeria cailor. Ce pot să spun... este pasiune. Parfumul meu preferat este mirosul calului”, spune Nicoleta.

Este greu dacă nu ai oameni care să te susțină

Duminică, 22 august, Nicoleta va porni proiectul fermei „Potcoava plimbăreață”. Principalii ei susținători, Marius Ciucă și Bianca Staicu de la „Asociația Job în Sibiu” îi vor fi alături.

„Acesta este scopul asociației. Să ajutăm persoanele care au un vis, o pasiune sau își doresc să muncească. Facem consiliere vocațională și de dezvoltare personală la asociație, pe lângă altele pe care le știți deja. Nicoleta ne este prietenă de patru ani, o susținem în ceea ce face, pentru că este cu adevărat pasionată. Obstacole, încercări, provocări au fost de tot felul, dar împreună și cu ajutorul oamenilor reușim să le depășim. Ea a venit aici numai din iunie și timpul a fost foarte scurt. Se ocupă singură de fermă așa că orice ajutor este și va fi binevenit. Am adus voluntari aici pentru a ajuta la amenajarea spațiului și am reușit să schimbăm câte ceva. Mi-am donat ziua de naștere și am cumpărat echipamente, dar lucrurile nu se întâmplă de azi pe mâine. Cu toate acestea suntem fericiți că încet, încet treburile se mișcă”, spune Bianca.

Nicoleta spune că își dorește ca toți cei care vor ajunge la ferma ei să aibă încredere în ea și în cai, să-și depășească temerile și să se bucure de experiență. De asemenea, oricine își dorește să se implice voluntar în proiectul ei o poate face, inclusiv cei pasionați de pictură, pentru că își dorește ca un zid al grajdurilor să fie pictat.

Duminică porțile fermei vor fi deschise, iar gazdele mai mult decât fericite să-și întâmpine oaspeții. Nicoleta spune mereu: oricine iubește căluții și natura să vină la adresa Calea Șelimbărului nr. 155 Cisnădie să trăiască experiența „Potcoavei plimbărețe”. Cai, ponei, plimbări, trăsură, masaj în natură, toate le găsiți aici.

Pentru detalii puteți lua legătura cu Nicoleta Chelaru la numărul de telefon 0786.448.649 sau cu Bianca Stanciu (asociația „Asociația Job în Sibiu”) la numărul de telefon 0758.723.052. Pentru o bună desfășurare a evenimentului cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un mesaj privat pe whatsapp, Facebook sau SMS cu numărul de persoane (număr adulți, număr copii, și ora aproximativă de venire) la unul dintre cele două numere de telefon.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus