Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

30 de unități școlare din județul Sibiu și-au schimbat directorii. Peste 190 de cadre didactice au fost numite în funcții de conducere

30 de unități școlare din județul Sibiu și-au schimbat directorii. Peste 190 de cadre didactice au fost numite în funcții de conducere

Peste 190 de cadre didactice au fost numite, prin detașare, în funcții de directori și directori adjuncți ai unităților școlare din județul Sibiu. Decizia de numire prin detașare a fost luată în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean. Sunt 30 de unități școlare care și-au schimbat directorii pe care îi aveau și cinci unități școlare în care nu au fost detașate cadre didactice în funcții de conducere. Directorii numiți vor rămâne în funcție până cel târziu anul viitor în luna august, până la organizarea unui nou concurs.

Joi, 19 august, în ședința Consiliului de Administrație a ISJ Sibiu au fost numiți, prin detașare în interesul învățământului, directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ de stat din județul Sibiu pentru anul școlar 2021-2022.

Având în vedere încetarea detașării în funcții de conducere a tuturor directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar/conexe din județul Sibiu la 31 august 2021, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu s-a întrunit, joi, 19 august 2021, în ședința pentru numirea cadrelor didactice care vor ocupa, prin detașare în interesul învățământului, funcții de conducere de director sau director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe din județul Sibiu, în anul școlar 2021-2022, începând cu 1 septembrie 2021, dar nu mai târziu de 31 august 2022 sau până la organizarea unui nou concurs.

În această ședință au fost numite, prin detașare în interesul învățământului, 146 cadre didactice pe funcția de director și 47 cadre didactice pe funcția de director adjunct.

Principiile care au stat la baza numirilor pe funcții de conducere au vizat continuitatea pe funcție, managementul eficient și responsabil avându-se în vedere respectarea prevederilor legale privind numirea directorilor/ directorilor adjuncți pe funcții.

În unitățile de învățământ în care personalul de conducere s-a pensionat sau nu și-a depus scrisoarea de intenție privind continuarea activității manageriale pentru anul școlar 2021-2022, numirile s-au făcut în baza art. 85 al.1 din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învățământul preuniversitar  în anul școlar 2021-2022, aprobată prin OMEC nr. 5991/ 2020 cu modificările și completările ulterioare.

Există unități de învățământ în care nu au fost detașate cadre didactice în funcțiile de conducere deoarece nu s-au depus scrisori de intenție pentru ocuparea acestor funcții :Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Bruiu, Școala Gimnazială Loamneș, Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava și Centrul de Excelență Sibiu.

Pentru funcțiile de director adjunct vacante urmează să se realizeze o analiză în urma căreia  se vor stabili unitățile în care se justifică existența acestui post.

În perioada următoare se vor întreprinde acțiuni pentru găsirea de soluții favorabile în vederea numirii pe funcție a personalului de conducere.

Vezi lista directorilor și directorilor adjuncți numiți prin detașare AICI.  

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Profu

Acum 1 an

In general, au ramas cam aceeasi directori. Putine schimbari. Sa le dorim succes in activitate!
Raspunde

Nimeni in drum

Acum 1 an

La Sc 6 tot Moșneag a ramas? Parca umbla vorba ca pleacă. Ghinion pt elevi, iar mai trece 1 an și nu va face nimic. Bleah!
Raspunde

Profu

Acum 1 an

Da, tot Mosneag, director plin, iar Renet , director adjunct...
Raspunde

Misu

Acum 1 an

Subscriu. Acest profesor de muzica nu este capabil să conducă o școală așa mare și cu diverse probleme. Nu înțeleg de ce nu se retrage, căci incompetenta să este evidentă. Noroc cu câțiva profesori care mai au niște inițiative bune.
Raspunde

Misu

Acum 1 an

Oare care sunt criteriile de publicare a comentariilor ? Comentariile se publică aleatoriu sau după criterii stabilite de proprietarii publicației. Dar dacă, scade și tot scade numărul cititorilor ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus