Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Am mâncat la Burgerzen. Un fastfood cu burgeri cu potențial de restaurant

Am mâncat la Burgerzen. Un fastfood cu burgeri cu potențial de restaurant

Dacă cumva vă făceați probleme în ceea ce privește locurile unde puteți mânca burgeri în Sibiu (glumesc, desigur), am venit să vă spun că am mai găsit unul. Și e bun. Doi tineri pregătesc pe Victoriei burgeri din carne de vită Black Angus de la Marpod, cu chifle proaspete tip brioche și cu sosuri artizanale - cel puțin așa scria pe site-ul de la Burgerzen când am intrat să citesc meniul. Așa că m-am declarat convins și m-am dus, sâmbătă după-masa, să-i testez. 

Am ajuns la scurt timp după ce au deschis, adică după ora 17 (programul sâmbăta e de la 17 la 22), cu poftă de mâncare, dar nu într-atât de flămând încât să mi se pară delicios orice aș mânca. Locația e micuță, formată dintr-o singură încăpere în care se află casa de marcat, zona în care se pregătește mâncarea și două scaune așezate la geam. 

Inițial am vrut să aleg clasicul burger care poartă numele restaurantului, dar îmi făcea cu ochiul și burgerul cu brânză brie. După ce m-am consultat scurt cu unul dintre cei care pregăteau mâncarea, am decis să merg pe a doua opțiune, la care am adăugat o porție de cartofi prăjiți cu bacon și cheddar. 

Îmi propusesem să iau la pachet și să mănânc acasă dar vă zic sincer că atât de bine mirosea ce aveam în pungă încât nu am mai putut rezista decât câteva sute de metri până la parcul din fața căminelor studențești de pe Victoriei. M-am așezat la o masă, am scos repede mâncarea și aproape că am uitat să o și pozez pentru articol. Arăta ca o poezie în lumina ultimelor raze ale zilei, pe bune! L-am mâncat cu atâta poftă încât pe la jumătate deja aveam impresia că sunt plin.

Carnea a fost cât se poate de simplă, exact cum mi se promisese. Asezonată doar cu sare și piper, prăjită într-atât încât să își păstreze puțin din suculență la interior, s-a îmbinat de minune cu brânza brie, deși pentru mine cel puțin ar fi putut plusa la capitolul brânză. Dar aici cred că e mai mult vorba de gusturi. 

Lipsa condimentelor în burger, a cărui chiflă a fost una din cele mai bune mâncate la Sibiu până acum, a fost compensată de cartofii prăjiți care aveau nu doar bacon și cheddar, dar și ceva condimente care i-au scos din rând, în fața celorlalți french fries din fast food-urile și restaurantele locale.

Per total, a fost experiența ideală pentru o sâmbătă caldă de vară în care nu aveam chef nici să gătesc, nici să mănânc înăuntru. Pe toate cele de mai sus, alături de o sticlă de apă plată la 0,5 am plătit 39 de lei. Poate o să spuneți că e cam mult pentru un fast food, dar acesta nu e un fast food obișnuit, ci unul care, din punctul meu de vedere, concurează cu restaurantele în care găsim burgeri, nu cu alte fast food-uri.

Comentarii

6 comentarii

Pofticiosul

Acum 3 luni

Un burger ramane un burger,poti sa-i pui si flori de lavanda...
Raspunde

Gospodina

Acum 3 luni

Nu vad nimic deosebit fata de alti burgeri!
Raspunde

Ciorapel

Acum 3 luni

Am mâncat și eu la ei și pot sa confirm, cel mai bun Burger pe care l am mâncat în Sibiu. Pun suflet băieții și e f ok micuta lor locație. E chiar langa 5 To Go, pe Victoriei.
Raspunde

Marius

Acum 3 luni

Burger Zen - cu siguranță cel mai bun burger din Sibiu... Si dacă tot ajungeți la ei, fix lângă e cea mai cool locatie 5 to go, unde au cea mai buna cafea și cea mai cool echipa.
Raspunde

Cafea cu 5 lei

Acum 3 luni

Usor cu mobila. O cafea cu 5 lei nu poate sa fie decat acceptabila. Sau poate aveti dreptate, dupa ce puneti 7 plicuri de zahar toate sunt wow.
Raspunde

Marius

Acum 3 luni

O cafea cu 5 lei corectă nu este mai prejos de una cu 10 lei în orice alta cafenea din oraș unde chiria e 3000 de euro pe luna și ești nevoit sa acoperi cheltuieli mari Echipa drăguță, marja corectă, cafeaua corecta. Simplu! Ps: sunt consumator exclusiv de espresso sau ristretto fără zahar întotdeauna... Doar asa ca fapt divers
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus