Luni,
25.10.2021
Ceata
Acum
-5°C

Consilier USR PLUS despre Zona Metropolitană: A trecut deja un an, să nu mai treacă trei fără să facem nimic. Reacția primarului Astrid Fodor

Consilier USR PLUS despre Zona Metropolitană: A trecut deja un an, să nu mai treacă trei fără să facem nimic. Reacția primarului Astrid Fodor

Consilierii locali ai Sibiului s-au întrunit joi în ședința lunară de Consiliu Local, toate cele 19 proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobate rapid, fără interpelări sau abțineri.

Lucrurile s-au animat puțin la finalul ședinței, când consilierul USR PLUS Ioan Plesciuc a ținut să ia cuvântul pentru a solicita conducerii primăriei și restului consilierilor să înceapă să lucreze serios la Zona Metropolitană.

”Mai multe formațiuni politice au avut Zona Metropolitană ca temă în campania electorală. Atât USR PLUS cât și PNL nu sunt actori direcți în conceperea acestei zone, însă trebuie să începem să facem ceva. A trecut deja un an de mandat și nu ar trebui să mai treacă trei fără să facem ceva”, a spus Ioan Plesciuc.

Răspunsul a venit din partea consilierului PNL, Adrian Bibu. Acesta a precizat că nu grupul PNL din Consiliul Local se ocupă de implementarea Zonei Metropolitane, ci o comisie formată din specialiști în domeniu, munca lor fiind destul de avansată.

”S-a luat hotărârea ca un grup de specialiști, fără implicare politică, să se ocupe de analiza modului în care se poate înființa și dezvolta Zona Metropolitană”, a explicat Adrian Bibu. El a completat precizând că acești specialiști au avut deja o primă întâlnire aplicată cu primarul Astrid Fodor, una cu președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, în urma discuțiilor cristalizându-se niște idei concrete. ”Concluziile au fost deja prezentate primarilor comunelor din jurul Sibiului”, a completat Bibu. De asemenea, întâlniri de lucru au avut loc și cu reprezentanți ai administrațiilor publice din Cluj-Napoca și Brașov, unde funcționează deja zone metropolitane.

Din punct de vedere procedural, după încă o întâlnire finală cu primarul Sibiului, comisia de specialiști pentru Zona Metropolitană va prezenta consilierilor locali detaliile stabilite. ”Avem lucrurile puse la punct”, a dat asigurări Adrian Bibu.

Consilierul USR PLUS Ioan Plesciuc a menționat în luarea de cuvânt că, sătui să tot aștepte după autoritățile din Sibiu, mai mulți primari din vecinătate au înființat singuri un fel de Zonă Metropolitană.

Aici primarul Astrid Fodor a ținut să facă o precizare: ”Cei patru sau cinci primari nu au făcut o Zonă Metropolitană ci o asociație de dezvoltare. O Zonă Metropolitană nu se poate face fără municipiul reședință de județ”.

Cât privește parcurgerea etapelor înființării Zonei Metropolitane a Sibiu, primarul Astrid Fodor a declarat că a avut discuții pe această temă cu mai mulți miniștri și primordială în acest sens este legislația în domeniu, legislație legată inclusiv de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

”În primul rând este necesară o lege a zonelor metropolitane. Când vorbim de miliarde de euro nu putem să ne jucăm fără o bază legală clară. Vrem ca această Zonă Metropolitană să fie eficientă și să aducă beneficii sibienilor și locuitorilor comunelor din împrejurimi”, a concluzionat Astrid Fodor.

Vizualizari: 2902

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Valentin

Acum 1 lună

povesti sau miniciuni cand prezentam stadii avansate fara dovezi .....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus