Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

În 10,5% din accidentele ușoare produse în Sibiu au fost implicați bicicliști

În 10,5% din accidentele ușoare produse în Sibiu au fost implicați bicicliști

Din 161 de accidente ușoare produse în primele șapte luni ale anului, în 17 au fost implicați bicicliști, ceea ce înseamnă un procent de 10,55%. Indisciplina în trafic a bicicliștilor a fost o cauză mai mare decât alcoolul la volan, pietonii neatenți sau depășirea neregulamentară, se arată într-o informare transmisă de IPJ Sibiu.

În semestrul I al anului 2021, la nivelul jud. Sibiu, polițiștii sibieni au constatat o creștere a numărului de accidente rutiere (+58%) și a numărului de persoane rănite ușor (+62%).

Principala cauză a producerii accidentelor ușoare a fost neacordarea priorității față de alte vehicule. AU fost 30 de accidente rutiere soldate cu 35 de persoane rănite, ceea ce reprezintă 18,63% din totalul accidentelor ușoare. A doua cauză: viteza neadaptată la condițiile de trafic și viteza excesivă. S-au produs din această cauză 24 de accidente soldate cu 42 de persoane rănite – 149% din total. Indisciplina bicicliștilor este a treia cauză a accidentelor ușoare produse în primele șapte luni ale anului: 17 accidente soldate cu 17 răniți.
Urmează apoi nepăstrarea distanței în mers (12 accidente, 16 victime), alcoolul la volan (11 accidente, 12 răniți), neacordarea priorității pentru pietoni (q0 accidente cu 12 răniți), traversarea neregulamentară (10 accidente cu 10 victime), depășirea neregulamentară (5 accidente cu 9 persoane rănite) și neasigurarea în viraj (5 accidente cu 8 răniți).

Cele mai multe amenzi: viteza

Polițiștii sibieni au cordat pînă în 1 august 4.784 de amenzi pentru viteză excesivă și au fost reținute 397 de permise de conducere din acest motiv. Pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști s-au acordat 214 amenzi, iar pentru neacordarea de prioritate au fost aplicate 141 de sancțiuni contravenționale, anunță IPJ Sibiu.  Pentru neacordarea priorității de trecere pentru pietoni s-au dat 219 amenzi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bobo

Acum 2 ani

Hahahaha, Sibiu Smart ! Ce mai zice acum madame Astrid ? Asta e doar inceputul, stai sa vezi biciclisti loviti pe Dumbravii dupa ce se va deschide noua pista aberanta printre masini.....
Raspunde

Bobo

Acum 2 ani

Sibiu Smart !!!!! Hahahahahaa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus