Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Spitalul Județean: Etajul doi al secției ATI a fost redeschis după modernizare

Spitalul Județean: Etajul doi al secției ATI a fost redeschis după modernizare

Etajul II al Secției ATI din cadrul Spitalului Județean Sibiu a fost renovată, anunță reprezentanții unității sanitare. Investiția a costat peste 620.000 de lei și a fost susținută printr-o finanțare a Consiliului Județean și din fonduri proprii. În momentul de față clădirea „Neurologie” a spitalului se află într-un proces de reabilitare completă și dotare, iar anul viitor urmează a fi modernizată și Secția I ATI.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu anunță finalizarea în această lună a lucrărilor de modernizare desfășurate în cadrul etajului doi ale Secției Clinice ATI. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 626.038,06 lei, investiția fiind susținută cu finanțare de la Consiliul Județean Sibiu care a asigurat o pondere de circa 46% din sumele necesar, respectiv din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 54%). Etajul a fost redeschis pentru activitatea medicală, fiind inclus în zona „verde”. 

„Investiția în modernizarea etajului II al secției de Anestezie-Terapie Intensivă nu a fost una programată dar a fost necesară în urma celor constatate prin verificările periodice pe care le efectuăm pe teren la instalațiile electrice și la cele de oxigen. Acestea erau foarte vechi și nu  corespundeau cerințelor actuale privind siguranța. Prin urmare, din dorința de a asigura cele mai bune codiții pentru desfășurarea activității de terapie intensivă, care este una vitală, și pentru ca pacienții și personalul să fie în siguranță, am demarat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, care a asigurat o parte consistată din investiție, aceste lucrări complexe care au fost finalizate”, declară managerul interimar al SCJU Sibiu, Jur. Robert Fotache. 

Dacă până acum, în momentul efectuării unor lucrări în zona ATI sau în caz de necesitate trebuia oprită alimentarea cu oxigen în întreg Blocul Chirurgical, odată cu finalizarea modernizării rețelei de alimentare cu oxigen și aer comprimat, reprezentanții spitalului asigură continuitatea activității medicale, fapt care este unul esențial în zona chirurgicală și zona ATI unde există un flux continuu de pacienți. 

Totodată, etajul II ATI a fost dotat cu mobilier nou, necesar derulării activității personalului, grație unei sponsorizări generoase din partea Mobila ABC, în valoare de aproximativ 25.000 lei. 

„Suplimentar modernizării instalațiilor s-au efectuat și lucrări de renovare și a fost schimbat și mobilierul pentru personal prin bunăvoința Mobila ABC care ne-a sponsorizat cu piesele de mobilier și cărora le mulțumim pentru implicare”, a mai adăugat managerul interimar al SCJU Sibiu. 

În momentul de față, Secția Clinică ATI a SCJU Sibiu are un număr total de 48 de paturi, dintre care 10 paturi ATI-Covid în zona roșie (modularul I) și 38 de paturi în zona verde.  

Spitalul intenționează să realizeze și modernizarea etajului I al secției ATI, investiție care, cel mai probabil, va avea loc anul viitor. De asemenea, clădirea „Neurologie” a spitalului se află într-un proces de reabilitare completă și dotare, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus