Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Prânz la Forever. Mai degrabă never.

Prânz la Forever. Mai degrabă never.

Să fie vreo trei săptămâni, poate chiar o lună, când într-una din zile canicula chiar m-a dovedit. Umbra nu mai era suficientă, gheața în pahar parcă nu mai avea nici un efect, nici măcar dușul rece n-a calmat, decât pentru un prea scurt moment, situația. Pentru supraviețuire, se cerea o baie. Era sâmbătă, la Ocna probabil era măcel, Ștrandul din Sibiu o fi fost la fel de plin, am încercat să găsesc ceva mai retras, mai mic, și am dat peste piscina Forever, aproape de intrarea în Ocna Sibiului.

Ne-am suit în mașină și am luat drumul Ocnei iar 15 minute mai târziu parcam la umbră, la intrarea în complex. Pe la 11 cred că am ajuns acolo, am fost în prima treime de clienți a zilei, ne-am putut alege locurile și ne-am băgat direct în apă. Pe măsură ce timpul trecea și venea din ce în ce mai multă lume, vibe-ul locului s-a schimbat. Familiile cu copii, majoritare de dimineață, au început să se piardă printre grupuri, grupulețe, mai mici, mai mari, au început să apară băieții cu mușchi și minge, pe la 2 eram deja într-un alt loc. S-a schimbat muzica, s-a schimbat atmosfera, liniștea și ordinea s-a dus. Un grup de tatuaje în mișcare, că altfel nu pot să le spun, s-a apucat de un concurs de sărituri, întrerupt din timp în timp de administratorul locului, care amenința în van cu evacuarea încercând să le explice că săriturile sunt interzise. A reușit să îi oprească la fel cum am reușit și eu să adorm la umbră în hărmălaia din jur. Deja era plin ochi, nu mai era niciun șezlong liber. S-a făcut ora mesei și, rând pe rând, toți au dispărut la umbra terasei de lângă piscină. Am găsit o masă destul de repede pentru că totul mergea foarte repede, se servea pe bandă rulantă.

Meniul restaurantului e subțire dar suficient ca să ofere variante cam pentru toată lumea. Două salate, aripioare, pulpe și piept de pui, mici, ceafă, cârnăciori și un mic dejun pentru cei care vin la piscină direct din pat. Câteva cocktailuri cu și fără alcool, pe scurt, câte-un pic din fiecare ca să nu te poți plânge. Însă cu prețul am eu o problemă. La cât de repede venea mâncarea este evident că totul venea congelat de la vecinii de la Metro, am recunoscut și gustul aripioarelor pe care le prăjesc și eu destul de des. 25 de lei pentru o porție de 4 aripioare, care au și venit, de fapt, 3, mi se pare exorbitant. E 15 lei punga cu 12 aripi.

27 de lei pentru doi cârnăciori, 27 de lei pentru o felie de ceafă de maxim 150 de grame, mi s-au părut foarte mari prețurile pentru ce știam că oferă. Salata cu ton sau cea cu pui, 36 de lei, găsești terase în centrul Sibiului unde o asemenea salată nu costă atât de mult, ca să nu mai vorbim despre calitatea produsului final, că nu poate fi comparată. Am găsit în salata de varză o bucată de cotor, ceea ce spune câtă atenție se dă în bucătărie produselor pe care le trimiți spre client. Dar nu e ca și cum ai altă variantă iar foamea nu se uită niciodată la cât de gros e portofelul. Prin urmare, ne-am așezat la masă și am comandat mai multe: aripioare, mici, cașcaval pane, cartofi cu și fără brânză, niște ape și niște sucuri. În 20 de minute am terminat cu prânzul și am cedat locul următorilor clienți ce aveau să îl schimbe pe Bălcescu pe niște congelate ce costă de 5 ori mai puțin. Aș vrea să descriu puțin și gustul produselor, că rele nu pot să spun că au fost, dar n-au avut nimic ce să le facă speciale. Fiecare îmbucătură striga congelat. Am plătit 170 de lei pentru 4 persoane, cu 10 lei mai mult decât ne-a costat intrarea, într-o zi întreagă am cheltuit aproape 500 de lei. Enorm, din punctul meu de vedere, pentru o piscină într-o grădină la marginea localității Ocna Sibiului. Dar, hei, la ce mașini am văzut în parcare și estimând investițiile în silicon și botox observate la fața locului aș zice că, mai degrabă, n-am ajuns noi în locul potrivit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

JohnDoe

Acum 2 ani

Ba esti nebun? Da ia zi-ne noua la ce piscina ai fost tu sambata si ai dormit linistit? Dormi acasa tati! Ce ifose de mironosit :)) auzi ma baiatule,n-a putut dormi el linistit sambata la piscina.Cu mancarea n am treaba.. daca a fost prea scump ori nu ti a placut puteai sa refuzi. Cat despre tatuatii care sareau in apa , ce sa ti povestesc.. te au stropit si esti tare doar in taste banuiesc? mare frustrat esti cois. sunt curios daca acest comentariu o sa fie postat:)) Esti mafiot ce sa zic, sub anonimatul "turnul sfatului":)) trebuia sa o arzi asumat dar deh, probabil esti un introvertit ranchinos. Meriti oricum premiul nobel pentru cum ai pozat in victima.
Raspunde

Gicu

Acum 2 ani

Johnule, ce ai tu cu cei care merg la piscina ca sa doarma? Ori nu stiu inota, ori nu vor sa-si ude costumul de baie de firma... Tptusi, nu-i mai ieftin si mai comod sa dormi acasa in patul tau, pe salteaua ta dormeo?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Madalyna Sufana

Acum 2 ani

Iar un articol pe alocuri misogin, cu ciuda pe cei ce au bani si masini scumpe. De ce nu va lua-ti si voi bunuri de calitate si scumpe?! Pentru ca nu aveti valoare si educatie de acest gen. Ce treaba are autorul cu botoxul s-au silicoanele? E acrii struguri, stimate editor?!
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Nu, sunt acri, cu un singur i!
Raspunde

Nicu

Acum 2 ani

Daca taceai, era ceva. Nici nu stii sa scrii individule.
Raspunde

Gospodina

Acum 2 ani

De cand va tot spun ca astea nu sunt restaurante?!
Raspunde

Gica contra

Acum 2 ani

Asa-zisul turism sibian nu face altceva decat sa umfle banii cetatenilor pt. niste servicii de 2 bani. Sa le fie de bine, eu nu cotizrez! Si nici nu-i compatimesc pe cei din HORECA!
Raspunde

Nume

Acum 2 ani

"Să fie vreo trei săptămâni, poate chiar o lună, când într-una din zile canicula chiar m-a dovedit. Umbra nu mai era suficientă, gheața în pahar parcă nu mai avea nici un efect, nici măcar dușul rece n-a calmat, decât pentru un prea scurt moment, situația. Pentru supraviețuire, se cerea o baie" Se numeste AC, primele variante au aparut la inceputul secolului 21. Prin Sibiu, se pare aceasta tehnologie inca nu a "prins". Ma intreb oare de ce :-)
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Mancare ca la parastas...
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 2 ani

Topicul oricărei postări ori articol in.mediul online este "" Cine huiduie mai tare pe cine "" Dacă unul zice " huoo " vin alti o sută să zică " huoo, huooo " dacă ăstia o sută au zis " huoo, huooo ", doua sute orsr să sară cu " huoo, huooo, huooooooo ! " Libertatea de exprimare , de opinie a devenit un mijloc de huiduială neîntreruptă. Huooo locatiei din articol, huoooo ziaristului, huoo postacilor, huooo si mie , huoo tuturor !!!! Huoooooo !!!!!!!!!!! Huooooooooooo !
Raspunde

@Jack

Acum 2 ani

Huuuoooo, mai Jack si tie din partea ... postacilor! La mai mare! Huuuoooo!!!
Raspunde

Joienel Bouleanu

Acum 2 ani

În concluzie, v-au pus să achitați nota de plată? Că pe unde haliți gratis, numai elogii! Coate-goale, mațe-fripte, scârța-scârța pe hârtie. Ăsta-i jurnalism, măi "sibieni" de Arhitecților/Avantgarden?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus