Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Pregătiri pentru începerea anului școlar la unitățile de învățământ din comuna Axente Sever

Pregătiri pentru începerea anului școlar la unitățile de învățământ din comuna Axente Sever

Având în vedere că, peste puțin timp, va începe anul școlar 2021 – 2022, Primăria Axente Sever desfășoară ultimele pregătiri în ceea ce privește lucrările de renovare la unitățile de învățământ din comună.

După ce, pe parcursul acestui an, dar și a anului trecut, au fost realizate importante lucrări de renovare la școlile și grădinițele de pe raza comunei, care au presupus atât renovări capitale exterioare, cât și interioare, modernizări (instalarea de centrale termice și amenajarea de grupuri sanitare moderne), acum se află în plină desfășurare lucrările de renovare la una din grădinițele din localitatea Axente Sever. Astfel, se amenajează grupuri sanitare moderne pentru preșcolari, dar se efectuează și modernizarea instalației electrice și lucrări de renovare interioară. După ce și aceste lucrări vor fi finalizate, toate unitățile de învățământ de pe raza comunei Axente Sever vor oferi toate condițiile necesare pentru buna desfășurare a activităților didactice.

Tot în această perioadă, se vor finaliza și lucrările la amenajarea terenului de sport multifuncțional din localitatea Agârbiciu. Acest teren de sport de află în proximitatea școlii din localitate și va putea fi utilizat pentru diferite activități sportive. Pe lângă dotările de bază, care includ și gazon de calitate, terenul multifuncțional va beneficia și de o instalație nocturnă. Lucrările de amenajare ale terenului de sport sunt realizate cu fonduri de la bugetul local.

Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, este mulțumit de modul în care s-au desfășurat lucrările de renovare la școlile și grădinițele din comună: „Această grădiniță din localitatea Axente Sever era ultima care mai avea nevoie de renovare, în special în ceea ce privește amenajarea unui grup sanitar modern. Și anul acesta și anul trecut, am făcut investiții importante de la bugetul local și am obținut și sponsorizări, totul ca să putem să le asigurăm copiilor din comuna noastră condițiile necesare. Investițiile pentru educație s-au aflat mereu printre principalele obiective și mă bucur că acum putem să încheiem cu succes capitolul lucrărilor de renovare în toate unitățile de învățământ. Tot pentru copiii și pentru tinerii din comună, ne-am decis să amenajăm și un teren de sport multifuncțional, foarte modern, care beneficiază și de o instalație nocturnă și pe care se pot practica mai multe sporturi. Și terenul va fi finalizat în prima parte a lunii septembrie.”

Vizualizari: 478

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus