Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Actualizare. În ciuda eforturilor depuse de medici, pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața. Toate probele au fost oprite și etapa anulată

Actualizare. În ciuda eforturilor depuse de medici, pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața. Toate probele au fost oprite și etapa anulată

UPDATE:  Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv.

Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă, din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat. Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

„Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.
La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului. Odihnește-te în pace, Adi!”, au postat cei de la federație pe pagina de socializare.
 

Știre inițială. Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă, sâmbătă, 4 septembrie, după ce o maşină la volanul căreia se afla pilotul Adrian Răspopa a fost implicată într-un accident rutier grav în timpul circuitului din zona Hadâmbu. În aceste momente pilotul se află în stare gravă, în spitalul din Iași.

Potrivit Federație Române de Automobilism Sportiv, pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iașului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieșire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi, proba specială fiind întreruptă.

Cei doi au fost preluați de un elictopter SMURD și transportați la Spitalul Județean de Urgență Iași.

Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenția medicilor, a fost stabilizat și e transportat de urgență la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigații suplimentare.

Starea lui Adrian Răspopa este gravă, iar în acest moment se află în blocul operator, unde este supus unor intervenții chirurgicale.

„Pilotul se află în stare critică, în șoc hipovolemic și comă postresuscitare, este intuibat, ventilat mecanic. Se fac investigații în ceea ce privește resuscitării și intrării în operație. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului și a abdomenului și cranio-cerebral. Se fac eforturi susținute pentru menținerea în viață”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD, pentru Ziarul de Iași.

Raliul Iașilui se desfășoară în perioada 3-5 septembrie, cu un număr record de participanți.

Sursa foto iasirally.ro

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus