Luni,
25.10.2021
Ceata
Acum
-2°C

Un vaccin terapeutic pentru cancer, dezvoltat de producătorii AstraZeneca, urmează să intre în etapa de studiu la om

Un vaccin terapeutic pentru cancer, dezvoltat de producătorii AstraZeneca, urmează să intre în etapa de studiu la om

Cercetătorii de la Institutul Jenner de la Oxford și Institutul Ludwing pentru Cercetarea Cancerului au proiectat un vaccin terapeutic cu două doze împotriva cancerului folosind aceeași tehnologie ca la vaccinul împotriva virusului SARS CoV-2, scrie Mediafax.

Studiul a fost publicat în Journal for ImmunoTherapy of Cancer.  

Vaccinul urmează să intre în etapa de studiu la om în acest an, după ce studiile pe șoareci au arătat o reducerea dimensiunii tumorii și o rată de supraviețuire îmbunătățită.

Vaccinul terapeutic împotriva cancerului dezvoltat de universitatea Oxford folosește vectorul utilizat și în vaccinul antiCOVID, pentru una dintre doze, pentru a transporta codul genetic care ajută organismul să vizeze două proteine prezente pe suprafața multor tipuri de celule canceroase. S-a demonstrat că tehnologia vaccinurilor generează răspunsuri puternice ale celulelor T, care sunt necesare pentru combaterea tumorilor.

„Această nouă platformă de vaccinare are potențialul de a revoluționa tratamentul cancerului”, a spus Adrian Hill directorul Institutului Jenner.

La un studiu în stadiul incipient vor participa 80 de pacienți cu cancer pulmonar.

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus