Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
2°C

Braconaj pe Olt. 50 de kg de pește confiscate și 500 de metri de plase retrase

Braconaj pe Olt. 50 de kg de pește confiscate și 500 de metri de plase retrase

Aproximativ 50 de kilograme de pește au fost confiscate de reprezentanții Asociației Judetene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu (AJVPS), de la persoane care au întins plase, ilegal, pe râul Olt și l-au redat mediului în stare vie. De asemenea, autoritățile spun că au retras aproximativ 500 de metri de plase.

Reprezentanții AJVPS Sibiu, de pe strada Constituției anunță prinderea unor braconieri care au reușit să scoată, cu ajutorul plaselor ilegale, 50 de kilograme de pește din râul Olt, din speciile caras, plătică, babușcă, roșioară, crap sau somn. Aceștia menționează faptul că peștele a fost eliberat înapoi, în apele râului, în siguranță.

„Peștele care altfel ar fi ajuns să fie comercializat pe piața neagră, a fost salvat din plasele braconierilor și redat mediului în stare vie. Din cei 500 m de plase retrase de pe cursul râului Olt, zona Scoreiu, a fost eliberată o cantitate estimată la 50 kg în total, din speciile caras, plătică, babușcă, roșioara, crap, somn”, spun reprezentanții AJVPS.

De asemenea, aceștia reamintesc cetățenilor să nu permită braconajul și dacă sunt martorii unui astfel de eveniment pot anunța la numărul de telefon 0728.138.161.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1313

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus