Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Orban: Voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. Derularea calendarului dezbaterii moţiunii - obligatorie

Orban: Voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. Derularea calendarului dezbaterii moţiunii - obligatorie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, după ce şedinţa Birourilor permanente reunite a fost suspendată din lipsa cvorumului, că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură, menţionând că derularea calendarului dezbaterii moţiunii este obligatorie, potrivit Constituţiei.

"Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi, de asemenea, deciziile Curţii Constituţionale, în interpretarea prevederilor constituţionale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi încălcarea principiului constituţional. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. De asemenea, vreau să vă informez că am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus