Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Spitalul Județean din Sibiu mărește capacitatea Secției ATI COVID la 18 paturi

Spitalul Județean din Sibiu mărește capacitatea Secției ATI COVID la 18 paturi

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au început demersurile pentru mărirea numărului de paturi pe Secția de Terapie Intensivă ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu SARS CoV – 2. De asemenea, se are în vedere relocarea secției Chirurgie plastică într-unul din modularele amplasate în curtea spitalului. Astfel, unitatea spitalicească urmează să aibă 18 paturi COVID pentru secția ATI, în loc de 10 câte sunt în acest moment.

„În contextul evoluției actuale a pandemiei  de COVIC-19, spitalul județean a făcut demersuri către DSP în sensul creșterii numărului de paturi ATI COVID de la 10 la 18, în structura Modulară II din cadrul spitalului (modularul mare). În acest context Chirurgia plastică va fi relocată în modularul I (modulatul mic). Situația este in dinamică permanentă și se respectă planul de reziliență față de recrudescența Covid-19. Monitorizăm atent situația epidemiologică iar structurile de asistență COVID pot fi extinse în caz de necesitate”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.

Vă reamintim faptul că la jumătatea lunii august Spitalul Județean avea 58 de paturi pentru pacienții Covid pozitivi, dintre care 10 paturi ATI și 48 de paturi pe secții.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus