Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Benzi speciale pentru cei care își lasă copiii la școală. Deocamdată, la trei unități de învățământ

Benzi speciale pentru cei care își lasă copiii la școală. Deocamdată, la trei unități de învățământ

Reprezentanții IPJ Sibiu anunță realizarea a trei benzi speciale în prejma a trei unități de învățământ pentru cei care își lasă sau își iau copiii la școală. Cele trei unități de învățământ sunt Colegiul Național O. Goga, Regina Maria și școala nr. 4. 

"La propunerea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, în calitate de administrator al drumului public, a dat curs solicitării de înființare a unor culoare de îmbarcare / debarcare a elevilor, în zona a trei unități de învățământ din municipiul Sibiu: (Colegiul Național „Octavian Goga” - situat pe strada Bastionului, Școala Gimnazială „Regina Maria”, situată pe strada Zaharia Boiu, Școala Gimnazială nr. 4 – situată pe strada Spartacus), proiectul urmărind fluidizarea traficului rutier în zona centrală", tranmit polițiștii sibieni.

Aceste culoare sunt evidențiate prin aplicarea unui strat de vopsea de culoare roșie pe suprafața părții carosabile, pe întreaga lungime a acestora acționând indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă”.

Autoritățile precizează că, în conformitate cu prevederile art. 63 alin. (2) lit a) din O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, imobilizarea autovehiculelor STRICT PENTRU ÎMBARCAREA / DEBARCAREA PASAGERILOR nu constituie oprire neregulamentară, în sensul prevederilor legale.

Pe aceste culoare, oprirea este interzisă doar pe parcursul anului de învățământ, de luni până vineri, între orele 07:00 – 20:00.

În toate zilele de sâmbătă și duminică, precum și pe parcursul vacanțelor, dar și în intervalul 20:00 – 07:00 în perioada de susținere a cursurilor, aceste sectoare pot fi utilizate pentru oprirea autovehiculelor.

"Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi aceste culoare strict în sensul în care au fost concepute, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier" se mai arată în informarea citată.

Părinții care aleg să își conducă copiii până la intrarea în unitatea de învățământ sunt rugați să oprească / staționeze în alte locuri în care aceste manevre sunt premise.

foto IPJ Sibiu

Comentarii

6 comentarii

Javert

Acum 1 lună

Foarte bună inițiativă.Sunt de acord ca toți copiii cu grad de handicap sever să fie protejați!Propun ca între orele 7-8 să fie interzisă circulația tuturor automobilelor în Sibiu cu excepția celor care transportă elevi la școală.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Subscriu, unde semnez petitia? Intr-adevar este pericol iminent sa-ti lasi plozii la mai mult de 10m distanta de intrarea in scoala :)
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Eu sunt nemulțumit, au făcut doar în fata scolii trebuia pana în clasa...asta e făcută sa dea roade autobuzele pentru elevi și sa scoată mașinile din centru, administrație de nebuni....și ne miram de unde apar viitorii soferi care blochează tot(ca tot erau unii supărați pe aia de parcare în pădurea Dumbrava)
Raspunde

Gigi kent

Acum 1 lună

Eu le faceam si cu taxa. 5 lei pe minut! Asa invatau si parintii sa nu mai aglomereze zona din fata scolii iar cei care chiar sunt in intarziere au loc garantat in fata contra unei sume nu f mari daca o platesti rar :) O mica povestioara din GERMANIA: colegii care vin la munca primii, ocupa locurile de parcare cele mai indepartate de cladirea firmei pentru a permite celorlalti colegi, care poate sunt in intarziere, sa parcheze mai aproape si sa nu intarzie. Dragi parinti, acest tip de educatie credeti ca se transmite copiilor parcand masina direct in clasa?
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

Nu e vorba de lene. E pe sistemul american. In mod normal aceasta banda este pentru a fluidiza traficul si pentru a nu se produce blocaje in orele de vârf. E doar ca sa se dea copilul jos sau sa urce in masina. Asta presupune si o organizare din partea scolii. Americanii au o persoana cu stop care dirijeaza traficul pe aceste benzi si nu poti sta la nesfârșit. In cazul in care ai ajuns prea devreme mai dai o tură. Singura problema e ca sunt cam scurte si sunt tot din spatiul de parcare si asa destul de precar.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

mare TAMPENIE!!! pentru orice neputinta sau lene ne ascundem in spatele copiilor!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus