Vineri,
24.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Restaurant Green Gallery. Când lupul își schimbă părul...

Restaurant Green Gallery. Când lupul își schimbă părul...

Întâmplarea face ca ultima oară am fost la The Gallery – restaurantul de pe Nicolae Bălcescu – în urmă cu fix cinci ani. Și n-am mai trecut atâta vreme pe acolo din motive pe care alți mușterii ai locului sper să nu le fi trăit: așteptare îndelungă, mâncare îndoielnică.

Doar că, de câteva luni, restaurantul și-a schimbat ușor denumirea în ”Green Gallery”. Nu și pe frontispiciul clădirii, ci doar în meniu, unde, în cele din urmă, contează. Așa am descoperit că în locul vechiului meniu al The Gallery, un adevărat foileton cu sute de feluri de mâncare, zeci de băuturi și, printre altele, chiar și trabucuri, noul Green Gallery are un meniu mai pământesc.

N-ai putea să încadrezi undeva anume meniul de la vechiul-nou restaurant care și-a schimbat administratorul. În sensul că găsești de la mic dejun sibian ori mediteranean, la pizza, tochitură, doradă ori tot felul de salate. Oricum, este de mult mai bun simț decât cel vechi, care promitea marea cu sarea...

Și tot diferit față de vechile obiceiuri care au dispărut în pandemie, în locul celor trei terase (era una pe partea restaurantului și încă două vizavi), acum Green Gallery are o singură terasă, acoperită cu o umbrelă mare și fără însemnele vreunei beri și înconjurată de unele din cele mai frumoase aranjamente florale de pe centru. Puneți în această descriere și scaune cu perne groase și confortabile, pentru a obține imaginea unui loc decent (unul în care scrumierele la mese se schimbă cu religiozitate).

Inițial, am comandat o specialitate a casei, anunțată sub forma unui vițel la ceaun, cu mămăligă și murături. Proprietara locului (ea ne-a servit, necăjită că ospătarul tocmai îi plecase fără să anunțe) vine însă cu vestea că specialitatea nu e de găsit la acel moment.

Așa m-am întors la o tigaie de porc picantă, alături de mine fiind comandată și o porție de cașcaval pane cu – evident – cartofi prăjiți. Și o murătură.

Mâncarea a venit într-un timp decent – aproximativ 20 de minute – și la temperatura potrivită. La cașul pane n-ar fi ce pretenții să emiți. Plus că erau însoțiți de ”cartofi pai din pungă”. Murăturile s-au dovedit moi. Și cum cea cu care eram la masă e o pretențioasă, murăturile au rămas neatinse.

Cașcaval pane la Green Gallery

În ceea privește porcul picant, am lins la propriu recipientul în care mi-a fost adus. În primul rând pentru că îmi era chiar foame (drept pentru care am observat că porțiile nu sunt tocmai mari la Greeen Gallery), dar și pentru că mâncarea avea un gust chiar bun. Între o sumedenie de legume – ceapă albă și roșie, dovlecel, vinete tăiate mari, ciuperci, ardei roșu, ardei iute, roșii -, carnea era acoperită asemeni restului cu un sos caramelizat. Sub toate, un strat consistent de ulei, de care m-am speriat la început. Degeaba m-am speriat, preparatul a fost foarte bun.

Cât privește partea picantă, eu fiind un adept al ”focului pe limbă” nu am simțit o iuțenie deosebită. Pentru consumatorii medii de picanterii, însă, cred că a fost ceea ce trebuie.

Tigaie de porc picant la Green Gallery

86 de lei am plătit, la final, pentru experiența la Green Gallery. Din nota finală au fost scoase murăturile: proprietara locului a venit să ne anunțe acest lucru și să ne întrebe ce a fost în neregulă din acest punct de vedere. 16 lei au costat cele trei bucăți de cașcaval pane, 11 lei – cartofii prăjiți, 35 de lei – tigaia picantă, iar restul de 24 de lei l-am plătit pentru două beri.

Lupul cu nărav schimbat

Vizualizari: 3193

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 1 săptămână

Tigaie picanta si cascaval pane gasesti in orice asa-zis restaurant! preturile sunt cam mari. L a Arhive e mai ieftin...
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 săptămână

Carne se gasea in tigaia picanta? Cascavalul pane se mananca cu lamaie sau e de decor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus