Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
11°C

”S-a stins din viață un simbol și un model pentru multe generații de juriști”. Doliu la Facultatea de Drept din cadrul ULBS

”S-a stins din viață un simbol și un model pentru multe generații de juriști”. Doliu la Facultatea de Drept din cadrul ULBS

Discipolii și colegii din Departamentul de Drept Public al Facultății de Drept a ULBS anunță moartea profesorului Ioan Santai și transmit condoleanțe și compasiune familiei îndurerate.

”Ne despărțim cu multă tristețe de profesorul Ioan Santai, una dintre personalitățile cunoscute și recunoscute de întreaga lume juridică și academică românească, membru marcant, pentru mulți ani, al Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Sosit la Sibiu în anii 70 ca tânăr asistent de pe băncile Facultății de Drept din Cluj, Profesorul Santai reprezintă pentru Facultatea de Drept din Sibiu, astăzi, unul dintre pilonii monumentali ai construcției noastre instituționale care, în acest an, împlinește 50 de ani de existență. Lui îi datorăm, după anul 1990, renașterea și dezvoltarea facultății noastre căreia i-a fost, pentru mulți ani, un profesor și un decan de succes, iubit și respectat de colegi și de studenți, deopotrivă.           

În același timp, pentru doctrina administrativă a României, Ioan Santai reprezintă un nume așezat cu temei printre marii administrativiști ai țării. Fondator de şcoală, leader și promotor, personalitate științifică de mare anvergură, profesor iubit și respectat, un real catalizator al vieții academice sibiene, Profesorul Santai va rămâne veșnic nemuritor în istoria Facultății de Drept și a universității sibiene.

S-a stins din viață un simbol și un model pentru multe generații de juriști cu cariere de succes în țară și în străinătate. Îl omagiem astăzi și îl vom omagia mereu, individual în sufletele noastre și în memoria colectivă a facultății și departamentului nostru. Suntem profund îndurerați de această pierdere enormă și, în aceste momente de mare durere, transmitem condoleanțe și compasiune familiei îndurerate”,

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi să îl aşeze în rândul drepţilor Săi!

Discipolii și colegii din Departamentul de Drept Public al Facultății de Drept a ULBS 

Sursa foto: Facultatea de Drept din cadrul ULBS

Vizualizari: 9630

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus