Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
11°C

Sibienii între 70 și 74 de ani au cel mai ridicat procent de vaccinare în Sibiu. Vaccinarea în Sibiu pe criterii de vârstă

Sibienii între 70 și 74 de ani au cel mai ridicat procent de vaccinare în Sibiu. Vaccinarea în Sibiu pe criterii de vârstă

48,18% dintre sibienii cuprinși între 70 și 74 de ani s-au vaccinat cu două doze de vaccin, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, corelate cu cele ale Institutului Național de Statistică oferite prin intermediul serviciului Tempo online.

Din 19.315 sibieni cuprinși în această categorie de vârstă, s-au vaccinat cu două doze 4.913 persoane.

Următoarea categorie de vârstă cu cel mai ridicat procent de vaccinare este 65-69 de ani (45,86% - 12.592 persoane vaccinate cu două doze dintr-un total de 27.454 și grupa de vârstă 75-79 de ani (41,43% - 4.913 persoane vaccinate cu două doze dintr-un total de 11.856 de persoane).

Grupa de vârstă cu cel mai mic procent de vaccinare este 12- 15 ani. S-au vaccinat până acum cu două doze 871 de copii, dintr-un total de 20.193, câți figurau în total, la 1 ianuarie în această categorie de vârstă.

Cei mai mulți decedați în septembrie, în Sibiu: peste 80 de ani

În total, până în 15 septembrie au fost consemnate 18 decese, dintre care opt femei și zece bărbați. Media de vârstă a persoanelor decedate era până în 13 septembrie de 70 de ani, 73,5 ani în cazul femeilor și 68,11 ani în cazul bărbaților.

Pe categorii de vârstă, cei mai mulți morți au avut peste 80 de ani – șase (trei bărbați și trei femei). 43,6% dintre sibienii de peste 80 de ani au schemă completă de vaccinare. S-au vaccinat 5.162 de persoane cu ambele doze de vaccin dintr-un total de 11.843 de sibieni de această vârstă câți figurau în 1 ianuarie 2021.

Următoarea categorie de vârstă este cea între 70 și 79 de ani – cinci persoane: trei bărbați și două femei. În categoria 60 – 69 de ani sunt doi bărbați și o femeie. În afara unui bărbat decedat de Covid la 38 de ani, mai sunt trei decese ale unor pacienți cu vârsta de sub 60 de ani, o femeie de 46 de ani, o alta de 53 de ani decedată la Spitalul Județean Mediaș și un bărbat de 55 de ani.

Niciuna din cele 18 persoane decedate nu era vaccinată, susține Instituția Prefectului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Popdan

Acum 5 zile

Din pacate ignoranta si lipsa de cultura a celor mai multi tineri si nu numai isi spune cuvantul.
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 zile

@popdan, as completa si as zice ca treba e pe toata tara, nu degeaba România si Bulgaria ocupa ultimul loc la vaccinare (cam pe la tot Ro e pe penultimul loc in Europa si Bg pe ultimul). Am mai mentionat și repet, vaccinarea nu ar trebui sa fie obligatorie, si da, fiecare are cap si gândește ce vrea, dar nu avem cum sa nu tinem cont ca cei care nu se vaccinează, într-o proporție mult mai mare decat cei vaccinati, tin in viata pandemia, tin in viata restricțiile, tin in viata scoala online care probabil urmeaza din 1nov 2021, contribuie decisiv la sporirea saraciei într-o tara si asa saraca corupta si cu un nivel de trai mult mai mic decat ar trebui. Asadar este democrație, fiecare face ce vrea, hai atunci sa ne asumam toate restricțiile, falimentele multor companii sibiene si românești, preturile marite (aici da, sunt si alte cauze nu doar pandemia si procentul f scăzut de vaccinare naționala) șomajul care va ajunge f mare, si sa nu ne mai plângem. Ii dam asa inainte si aia e. Chiar si aici, fiind enorm de mulți antivaccinisti, astept si accept f multe minusuri la comentariu meu, evident faptul ca cei care mor sau ajung la Ati este într-un procent infim, astea sunt fleacuri si n-au importanta.. . Dar repet, hai sa ne asumam si sa nu mai comentam ca per total mergem din rau in mai rau. Da, personal am ajuns la concluzia ca aici sunt obligat sa aleg dintre 2 rele, ori una ori alta, fara sa am alta varianta. Sa stau nevaccinat, dar ani, întrucât covidul va sta viu mulți ani, sau sa ma vaccinez. Am ales raul cel mai mic si m-am vaccinat. E libertate, fiecare face ce vrea si își asuma tot ce urmează sa ii se întâmple bine sau rau din cauza acestui nenorocit de virus. Sanatate tuturor!
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 zile

pai sa nu mai puna restrictii, acum si-au gasit pe cine sa dea vina. nimeni nu obliga guvernul sa puna restrictii. si nu stii daca e raul cel mai mic vaccinul. in plus, cum a trecut valul 3 rapid, trece si asta, indiferent cati sunt vaccinati in urmatoarea perioada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus