Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Cum s-au înmulțit cazurile de COVID în singura localitate carantinată din Sibiu

Cum s-au înmulțit cazurile de COVID în singura localitate carantinată din Sibiu

Șeica Mică este singura localitate din județul Sibiu care se află în acest moment în carantină. În raportul trimis miercuri, 15 septembrie, localitatea avea o incidență de 12,27 la mia de locuitori. Cazurile în localitate s-au înmulțit fulgerător, ajungând de la 4 cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2 la începutul lunii septembrie la 22 de cazuri în ultima raportare. Primarul localității spune că totul a pornit de la o familie în care bărbații lucrează în Sibiu și au călătorit în aceeași mașină. De la ei s-au îmbolnăvit familiile și apoi cei cu care s-a intrat în contact. Pe de altă parte, edilul spune că în momentul actual, comuna ar trebui să aibă 18 cazuri active și nu 22 cât arată rapoartele oficialităților.

Șeica Mică este singura localitate care se află în carantină din județul Sibiu având un număr de 22 de cazuri active la o populație de 1793 de locuitori, potrivit ultimului raport transmis de autorități. Transmiterea virusului printre oameni a fost rapidă, localitatea trecând repede de pragul de 6 la mia de locuitori în ceea ce privește incidența și ajungând la 12,27 în doar câteva zile. Primarul comunei spune însă, că nu înțelege cum sunt făcute aceste calcule și raportări. Potrivit lui, în comună ar trebui să mai fie doar 18 cazuri active.

„Urmăresc întreaga situație, dar nu înțeleg cum sunt trecute cazurile în platforma asta. În mod normal, noi în acest moment, mai avem doar 18 cazuri active. Să vă dau un exemplu, noi la data de ieri când au apărut 22 de cazuri, noi normal trebuia să avem 18 pentru că ultimii care au ieșit din carantină, este vorba de patru persoane, au ieșit în data de 13 septembrie. Totul a început de la o familie cu băieți care lucrează în Sibiu și care fac naveta cu aceeași mașină. Băieții au fost testați pozitiv, iar apoi cazurile au început să se răspândească în familiile lor. O familie a avut patru cazuri de COVID, alta trei și tot așa, iar la populația pe care o avem noi raportată deja rata incidenței a crescut mult. ”, spune Emil Marius Urian, primarul comunei.

Edilul spune că oamenii din localitate s-au vaccinat și că o problemă poate fi faptul că în comună sunt mai multe persoane angajate decât în alte părți.

„Se vaccinează, dar nu cred ca asta este problema. La noi se lucrează foarte mult, avem mulți oameni angajați în comparație cu alte comune. S-au făcut campanii de vaccinare, s-a implicat medicul de familie, se vaccinează oamenii”, mai spune primarul.

Potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, 14% este rata de acoperire vaccinală în Șeica Mică, conform platformei. Sunt 299 de persoane vaccinate cu prima doză și 222 cu cea de-a doză din totalul de 1793 de locuitori.

Potrivit primarului Emil Marius Urian, din data de 9 septembrie comuna nu a mai înregistrat nici un caz nou de COVID 19.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Contra

Acum 1 lună

Minciuni!
Raspunde

Popdan

Acum 1 lună

A vrut sa spuna: Unii se mai și vaccineaza! La 14%... El sigur nu este vaccinat.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Da , da , se vaccineaza oamenii mei cum sa nu , aprope toti 14% , si nici eu nu sunt vaccinat!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

pai tot se infectau, ce legatura are cu vaccinarea?
Raspunde

Anca

Acum 1 lună

Nu se infectau toti plus ca nu faceau forme grave Din astia 22 sigur 3-4 ajung la spital
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus