Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Focarul de la CJAS: „A fost o explozie de cazuri”

Focarul de la CJAS: „A fost o explozie de cazuri”

Focarul de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu este abia la început. Potrivit medicului Mihaela Galiș, directorul interimar al instituției, cele 12 cazuri de COVID-19 au început să fie confirmate de la sfârșitul săptămânii trecute, în câteva zile fiind o explozie de cazuri. Medicul spune că este greu de stabilit de unde a pornit focarul fiind mai mulți factori determinanți printre care se numără și concediile.

„Colegii au început să fie testați pozitiv încă de weekend-ul trecut și au tot continuat să se pozitiveze în zilele acestea. Este o explozie. Nu putem spune cu exactitate de unde a pornit, o parte dintre ei au fost și în concediu, până în urmă cu aproximativ o săptămână, deci nu putem spune. Cazurile sunt destul de disparate, adică nu sunt multe din același birou, ci sunt din birouri diferite. O persoană din cele 12 nu este angajatul nostru ci este angajatul unei firme de pază, sunt mai mulți factori determinanți”, a declarat pentru Turnul Sfatului Dr. Mihaela Galiș.

Aceasta mai menționează faptul că persoanele simptomatice s-au testat, iar în instituție s-a făcut dezinfecție și s-au luat toate măsurile de prevenție recomandate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Ultima persoană a fost testată pozitiv miercuri, 15 septembrie. De asemenea, medicul Mihaela Galiș spune că aproximativ două treimi din angajații instituției sunt vaccinați.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu are 12 angajați confirmați cu infecție cu noul cornavirus și 7 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. Focarul a fost identificat ieri, 14 septembrie.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Popdan

Acum 1 lună

Interesant ar fi fost sa ne spuna din pozitivi cati erau vaccinati. Oricum , si doua treimi vaccinati este foarte putin pentru o astfel de institutie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus