Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Proiect: concursurile din Primărie să aibă subiecte alese cu 30 de minute înainte

Proiect: concursurile din Primărie să aibă subiecte alese cu 30 de minute înainte

Consilierii locali ai USR PLUS anunță că au inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu local prin care propun ca la toate concursurile pentru funcționari subiectele să fie stabilite cu 30 de minute înainte.

Proiectul de hotărâre semnat de cei patru consilieri locali ai USR PLUS prevede semnarea unui protocol de colaborare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). ”Se prevede folosirea unui modul de extragere automată și aleatorie a subiectelor la concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice din cadrul primăriei și serviciilor subordonate. Agenția Națională a Funcționarilor Publici pune la dispoziția autorităților și instituțiilor publice această procedură în mod gratuit. În acest fel, sunt eliminate suspiciunile care pot apărea în selectarea subiectului de examen. Acesta va fi stabilit cu doar 30 de minute înaintea începerii probei scrise a concursului dintr-un set de subiecte”, anunță consilierul local Diana Mureșan, liderul de grup al USR PLUS.

Scopul declarat al unei astfel de inițiative este de a convinge potențialii candidați asupra corectitudinii concursurilor, dar și creșterea gradului de încredere al sibienilor în instituția Primăriei Sibiu.

Printre cei patru consilieri ai USR PLUS care semnează această inițiativă se află și Ioan Plesciuc, fost angajat al Primăriei Sibiu. În acest context, Turnul Sfatului a întrebat liderul de grup dacă inițiativa a apărut ca urmare a unor semnale ori informații asupra trucării unor concursuri. ”Despre modul în care se desfășoară aceste concursuri azi putem spune că este o procedură care merită și trebuie să fie îmbunătățită. Adoptând această hotărâre de Consiliu local, Primăria poate fi un exemplu de bune practici și pentru alte instituții din oraș sau pentru alte administrații locale din județ”, a răspuns Diana Mureșan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Inca o data domnul Plesciuc dovedeste ca nu a priceput nimic din perioada petrecuta in primaria Sibiu. Ca sa nu mai spun cum a ajuns domnia sa director tehnic prin concurs la primarie.
Raspunde

Teofan

Acum 2 ani

Acest Plesciuc, director tehnic al Primăriei Sibiu, se face vinovat de toate lucrările prost executate în Sibiu. Este în cârdășie cu patronii de la Terra Building și de la firmele lui Grădinaru Ilie, mâna murdară a lui Iohannis.Am fost angajat acolo și am cunoscut unele dedesubturi. Soațele e asigurat de iohannis
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

In afara de ideea cu alea 30 de minute, lucrarile trebuie neaparat notate imediat dupa incheierea examenului. Daca evaluarea lucrarilor se amana pana a 2-a sau a 3-a zi, posibilitatile unei fraude sunt mari pt ca una sau chiar mai multe persoane au intotdeauna acces la locul de pastrare al lucrarilor. Se pare ca acum cateva zile la S1 s-a descoperit ca in dosarele de la Biroul Personal de pe vremea lui Tudorache , lucrarile castigatoare erau scrise de o alta persoana decat titularul si castigatorul postului. Smecheria era simpla. Lucrarile se corectau abia a 2-a zi, iar peste noapte, cineva inlocuia lucrarea prostului care trebuia sa castige, cu o lucrare scrisa ulterior de altcineva. Nici macar nu le-a pasat ca oricine ar fi putut sa observe caligrafia complet diferita.
Raspunde

CV moral!!!!

Acum 2 ani

Nu subiectele sunt coruptibile, ci FUNCTIONARII care gestioneaza concursuri. Cum e posibil sa si pe lista de functionari care intra in Comisiile de concurs oameni cu istoric de coruptie, penal, incompatibil, lipsa vechime si alte mizerii? De ce se sterg cu buretele toate dupa 3ani? Ce-i aia reabilitare? N-avem vaccin de cancer dar avem vaccin ptr defecte de caracter??????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus