Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Pompierul anului la Sibiu: „de mic copil mergeam să ajut la stingerea incendiilor de vegetație”

Pompierul anului la Sibiu: „de mic copil mergeam să ajut la stingerea incendiilor de vegetație”

Plutonier major Alin Viziteu împlinește astăzi 35 de ani. În urmă cu câteva zile a primit un cadou care îl onorează - a fost numit pompierul anului. Pompier de 13 ani, Alin spune că iubirea pentru meseria aceasta a apărut încă din copilărie, când mergea cu tatăl și cu frații lui să stingă incendiile de vegetație de pe Valea Hârtibaciului, care le amenințau grădina și stupina.

Alin Viziteu se descrie ca fiind o fire care nu acceptă suferința și căreia îi face plăcere să își ajute aproapele, necondiționat. Tocmai aceste calități i-au adus anul acesta și titlul de pompierul anului. A salvat o persoană aflată în dificultate, în timp ce se afla în timpul liber.

„În timp ce conduceam, între localitățile Cornățel și Hosman, am auzit un zgomot asurzitor. Parcă intuitiv mi-am aruncat privirea înainte pentru a identifica ce se intâmplase”, își amintește pompierul. Se produsese un accident rutier.

A intervenit imediat la locul accidentului, evaluând situația și victimele aflate la fața locului, în timp ce suna la 112. După ce s-a asigurat că nu există niciun risc, principala sa preocupare a fost o persoană încarcerată între fiarele constorionate ale microbuzului implicat în accident. Pentru că bărbatul încarcerat era conștient, a reușit să comunice cu acesta și să îi asigure toate măsurile de siguranță până la sosirea colegilor, participând apoi activ la descarcerarea lui.

Pompierul sibian spune că totul a pornit când era copil și mergea cu familia să stingă incendiile de vegetație din jurul localității în care a crescut.

„Îmi amintesc că mergeam cu tata și frații mei, alături de un colectiv strâns de pe strada noastră, pe dealurile din oraș să ajutăm la stingerea incendiilor de vegetație care ne amenințau grădinile și stupina. Pentru mine, fiind copil, era o joacă pe care o tratam foarte  serios, dar una care îmi aducea liniște si împlinire sufletească. Știam că am salvat și eu munca părinților mei și a celorlalți. Ani la rând am fugit cu tata când se vedea foc pe deal. Cred că acel sentiment de bine, de mulțumire că am putut ajuta, chiar și indirect, comunitatea, mi-a trezit acest vis devenit realitate, de a fi pompier”, povestește Alin Viziteu.

Titlul de pompierul anului i-a fost acordat în data de 13 septembrie, în cadrul unei ceremonii prilejuite de Ziua Pompierilor din România. Plutonier major Viziteu Alin este comandant de echipaj în cadrul Detașamentului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 2 ani

Pompierul atomic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus