Vineri,
20.05.2022
Acum
0°C

15 victime ale violenței domestice din Sibiu au refuzat să primească ordine de protecție provizorii

15 victime ale violenței domestice din Sibiu au refuzat să primească ordine de protecție provizorii

În prima parte a anului 2021, polițiștii IPJ Sibiu au avut 485 de intervenții la cazuri de violență domestică. Dintre acestea, în 125 de situații s-au identificat cazuri cu risc iminent. Cu toate acestea 15 victime au refuzat emiterea unui ordin de protecție.

437 de cazuri de violență domestică au fost semnalate prin 112, alte 48 prin modalități diferite de sesizare, în primele trei luni ale acestui an. O pătrime dintre acestea au fost identificate ca fiind cazuri cu risc iminent și au fost emise 110 ordine de protecție provizorii. În alte 15 cazuri, victima a fost cea care a refuzat emiterea ordinului, se arată într-un raport întocmit de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu.

Polițiștii au solicitat intervenția echipei mobile la 19 sesizări de fapte de violență domestică, 9 în mediul urban și 10 în mediul rural.

Din cele 110 ordine emise, majoritatea au fost la oraș

Față de perioada similară a anului 2020, există o creștere de 13 cazuri, atunci fiind emise 97 de ordine de protecție provizorii, față de 110 anul acesta. 69 de ordine de protecție provizorii au fost emise de autorități, în perioada de referință, la oraș. Mai puține ordine, în număr de 41, au fost emise în mediul rural.

Din totalul ordinelor provizorii, 51 au fost transformate în ordine de protecție.

„Autorii faptelor de violență domestică împotriva cărora au fost emise ordine de protecție provizorii au fost în număr de 110, toți majori, de sex masculin”, se arată în același raport.

Ordine de protecție  

În perioada de referință au fost emise de către instanțele de judecată 106 ordine de protecție, 51 dintre ele provenind din ordine de protecție provizorii, comparativ cu semestrul I al anului 2020, când au fost emise 95 de ordine de protecție.

Cele mai multe au fost emise la solicitarea victimei, respectiv 72, iar 34 la solicitarea procurorului. Numărul total al ordinelor de protecție soluționate a fost de 96, toate la expirarea termenului legal.

La sfârșitul perioadei au rămas în lucru 73 de ordine de protecție.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marioara

Acum 8 luni

Poftim! Si Andreea Marin se lu[pta intruna, da din gura ca sprijina victimele violenteui domesctice, iar victimele nu si nu, se intorc sa o ia din nou pe coaja!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus