Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

Colectivul Faculății de Drept: Un cuvânt la plecarea Profesorului Ioan Santai

Colectivul Faculății de Drept: Un cuvânt la plecarea Profesorului Ioan Santai

Colectivul Faculății de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu transmite un mesaj dedicat profesorului și decanului Ioan Santai care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile. Mai jos redăm integral mesajul. 

„La mijlocul acestei luni de septembrie a trecut la cele veșnice Profesorul și Decanul Ioan-Iosif Santai.

Mare parte a vieții a dăruit-o Facultății de Drept din Sibiu, iar în acest moment Facultatea își exprimă prețuirea și recunoștința.   

Profesorul Ioan Santai este unul din cei care vor rămâne în galeria marilor personalități ale Dreptului românesc.

Profesorul Ioan Santai este un clăditor de Școală: unul din fondatorii Facultății de Drept de la Sibiu și un Profesor cu operă.  

S-a născut în 20 aprilie 1948 în Carei. A urmat studiile juridice, inclusiv cele de doctorat, la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca.

Din 1972, de când a devenit asistent universitar, a activat la Facultatea de Drept din Sibiu, unde a predat Teoria generală a Dreptului și Drept Administrativ, materii fundamentale și formatoare.

A fost Decan al Facultății între anii 1992 și 2000.

A susținut cursuri și a activat în funcții de conducere și la alte Facultăți și instituții din țară.

A fost membru în Consiliul Știinţific al Institutului Naţional de Administraţie, director executiv și apoi preşedinte al Institutului de Ştiinţe Administrative al României (ISAR), cu sediul, din 1995, la Sibiu.

A fost membru şi vicepreşedinte în comisia juridică de experţi a Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare Academică.

Deasemenea, membru în Colegiul de Redacţie și în Consiliul ştiinţific al revistei Acta Universitatis Cibiniensis, series Jurisprudentia și membru în Colegiul de Redacţie al Revistei Române de Drept Public.

A publicat mai multe ediții ale unor cursuri și monografii de Teoria generală a dreptului, Drept administrativ şi Știinţa administraţiei, a fost coautor al unui Tratat de management universitar și al unui Tratat de drept administrativ, autor a peste 100 de articole și studii, a prezentat comunicări științifice la numeroase conferințe în țară și în străinătate.

A fost coordonator al Tezelor privind proiectul codului administrativ al României, al Tezelor privind proiectul codului de procedură administrativă și al Proiectului codului de procedură administrativă.

Cele mai importante calități ale celui pe care încercăm azi, în câteva rânduri, să ni-l amintim, sunt însă cele umane. Iar profesorul Ioan Santai a fost în primul rând un om deosebit – puternic, cald, apropiat, generos.

Va rămâne în memoria și în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl odihnească în lumină !”

 Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gogu

Acum 4 săptămâni

Mi-a fost profesor, a fost Decan in timpul studentiei mele. Nu am cuvinte suficiente sa spun ce rău imi pare. Citesc stirea de foarte foarte departe, de Sibiu, de studentie, de tinerete....... Îti multumesc domnule profesor Santai pentru tot , pentru efortul de a mă învăta carte, pentru exemplul dat....pentru ca am fost si eu acolo cu domnia ta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus