Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

”Războiul statuilor”. Șoșoacă, scandal în Sibiu: De ce nu-l legitimați și pe Iohannis?

”Războiul statuilor”. Șoșoacă, scandal în Sibiu: De ce nu-l legitimați și pe Iohannis?

Senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă a sunat la 112 după ce a văzut că nu poate vedea statuia lui Gheorghe Lazăr, închisă în spațiul tehnic închiriat de organizatorii evenimentului ”Focus in the city” , însă s-a supărat după ce jandarmii i-au cerut actele. ”Eu aici sunt în calitatea mea publică. Eu nu am văzut niciodată că l-ați legitimat pe Klaus Iohannis, nu am văzut că l-ați legitimat vreodată pe primarul Sibiului, nu am văzut că l-ați legitimat vreodată pe primul-ministru, așa că vă adresez și eu o întrebare: de ce nu l-ați legitimat și pe președintele Iohannis când vine în Sibiu?”, s-a răstit Șoșoacă.  ”Noi trebuie să întocmim niște documente și avem nevoie de actele dumneavoastră!, i-a răspuns jandarmul.

Lazăr, izolat lângă o toaletă

Șoșoacă s-a declarat șocată să vadă că nu există spațiu de vizitare pentru statuia lui Gheorghe Lazăr, invocând încălcarea legii 428/2001 privind protejarea monumentelor istorice. ”Statuia lui Gheorghe Lazăr este impropriu ascunsă, noi discutăm despre protejarea monumentelor istorice. Nu poate fi nici văzută, e o bătaie de joc la adresa istoriei noastre. Vă rog să luați atitudine împotriva acestor oameni, să repună statuia în situația anterioară. Să-i întrebați de ce nu au pus WC-ul lângă Brukenthal”, a comentat senatorul.

Diana Șoșoacă a anunțat și că va depune plângere penală pentru ultraj pentru organizatorii evenimentului ”Focus in the city”, care a îngrădit spațiul din proximitatea statuii lui Lazăr.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Cacalmistul

Acum 11 luni

Un teolog e "sufletul" actiunii Brukenthal,altii sunt "sufletul" actiunii antibrukenthaliste.Cacialma "telogista?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unu

Acum 11 luni

Un jandarm sibian, unu din aia de au bordelul pe scara de bloc unde locuieste! Dar nu spune de 4-5 ani nimic autoritatilor, desi are copii, vin toata ziua toti nespalatii pe scara... El nu spune si nu face nimic! Astia sunteti, marii aparatori ai romanilor! Niste lasi si niste lingai!
Raspunde

Kokos

Acum 11 luni

Haoleu mancati-as gurita sosoaco , da de cand statuia lui Gheorghe Lazar e monument istoric ca sa se incalce legea 428/2001???
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 11 luni

Se putea sa nu para si huiduma shoshoaca sa faca putin circ? Ce fiinta penibila!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mercur Retrograd

Acum 11 luni

Nu indrazniti sa va luati de Brukenthal sau sasi.... ati vazut ce-au patit Horia Closca si Crisan, doar.. romani neascultatori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus