Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

VIDEO Iarnă în toată regula la munte. Stratul de zăpadă ajunge până la 10 cm

VIDEO Iarnă în toată regula la munte. Stratul de zăpadă ajunge până la 10 cm

În cursul nopții trecute, în Munții Făgăraș la altitudini peste 1.500 m a nins. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10 cm, vântul suflă cu putere, vizibilitate redusă sub 50 m.

Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan, transmit salvamontiștii și reprezentanții DRPP Brașov. 

"Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil. Recomandăm atenție dacă circulați pe Transfăgărășan, echipați-vă autoturismele cu anvelope de iarnă.
Nu Recomandăm parcurgerea traseelor turistice la altitudini peste 1500m fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc", transmit salvamontiștii din Argeș.

Azi dimineață drumarii au intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel, anunță reprezentanții DRDP Brașov.

În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.

Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, șoferii sunt rugați să circule cu prudență pe toate drumurile montane și nu se aventureze în zone cu zăpadă dacă nu au mașina pregătită pentru iarnă.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 22 septembrie, ora 10:00 - 23 septembrie, ora 10:00, la munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10 - 15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0 - 3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Vizualizari: 2321

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus