Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

Condamnat la șapte ani cu executare, Dumitru Ghișe a fost liberat condiționat

Condamnat la șapte ani cu executare, Dumitru Ghișe a fost liberat condiționat

Unul dintre cei mai bogați sibieni, Dumitru Pavel Ghișe, a fost liberat condiționat din penitenciarul Aiud, unde avea de ispășit o pedeapsă de șapte ani de închisoare.

Liberarea condiționată a lui Dumitru Pavel Ghișe a fost, inițial, respinsă de către Judecătoria Aiud. Dumitru Ghișe a contestat soluția și, în cursul acestei săptămâni, instanța superioară i-a admis cererea. ”Admite cererea formulată de petentul Ghişe Pavel Dumitru şi, în baza art. 587 Cpp rap. la art. 59 Cp din 1969, dispune liberarea condiţionată a condamnatului Ghişe Pavel Dumitru (...) şi punerea, de îndată, în libertate a susnumitului”, se arată în hotărârea definitivă dată în cursul zilei de marți, 21 septembrie. Liberarea condiționată a lui Ghișe vine după executarea a doi ani și cinci luni din pedeapsa de șapte ani,

Dumitru Pavel Ghișe a fost condamnat în așa-numitul ”Dosar Motorina” prin hotărârea dată în 15 aprilie 2019 de către Înalta Curte de Casație și Justiție a României, într-un dosar trimis în fața judecătorilor de către procurori din 2014.  Alături de Ghișe, aceeași pedeapsă a mai primit-o și medieșeanul Ioan Ovidiu Moldovan. Cei doi au fost condamnați pentru constituirea unu grup infracțional organizat și evaziune fiscală, fraudând bugetul României cu aproape 210 milioane de lei (echivalentul a 46,8 milioane de euro la data trimiterii în judecată). Alături de ei, au mai fost condamnați la închisoare cu executare alți nouă oameni de afaceri, cu pedepse cuprinse doi ani și șapte ani și jumătate de închisoare.

Rețeta celor condamnați în acest dosar era ”simplă”: cumpărau combustibil fără plata accizei, combustibil destinat exportului sau unor antrepozite fiscale care, de asemenea, funcționau în regim suspensiv de plată a accizei și TVA-ului (antrepozitul fiscal este locul în care produsele accizabile sunt produse, transformate, deţinute, primite sau expediate în regim suspensiv de accize de către un antrepozitar autorizat în cadrul activităţii sale). Doar că acești combustibili nu părăseau niciodată țara și nici nu ajungeau în invocatele antrepozite, ci erau livrați direct benzinarilor, printre care și cei din Sibiu.

În lanțul firmelor prin care erau plimbate, în acte, cantitățile impresionante de motorină existau numeroase companii trecute pe numele unor oameni ai străzii.

Dumitru Ghișe este cunoscut atât pentru fostul lanț de benzinării Ana Oil, cât și pentru rețeaua de hoteluri, dintre care cele mai cunoscute sunt Golden Tulip și Ana.

 

Vizualizari: 5103

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Capusache

Acum 3 săptămâni

Nu sta bosu la bulău.... singuru prost o fost Dracnea, aparent... Tariceanu si alti pungasi ordinari, nu servesc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sile Oprinescu

Acum 3 săptămâni

Omaenii de afaceri sibieni, gospodari si fauritori ai mediului de afaceri local, au fost de 30 de ani victimele companiilor straine care au vrut sa-i ingenuncheze si sa anihileze suflarea romaneasca si capitalul autohton! Acestia au dat de mancare la zeci de mii de sibieni, e adevarat ca salarii minime pe economie, in timp ce ei faceau miliarde, dar banul e ban si sibienii am fost multumiti. Ghise, Carabulea, Vonica, Domnariu, etc, au creat corporatii care vor dainui mereu in inimile noastre!
Raspunde

CX

Acum 3 săptămâni

Doamne, fereste! Apoape ca o oda inchinata lui Ceausescu!

Raspunde

Vasile

Acum 3 săptămâni

Atatia care au dat dislike nu inteleg ce ii sarcasmul...
Raspunde

Gigi

Acum 3 săptămâni

S-a recuperat ceva din cei 210 milioane de lei? Daca nu, nu-i un business chiar asa rau sa dai un tun de 210 milioane pt care stai in celula 2 ani..
Raspunde

Margineanu

Acum 3 săptămâni

Oare sefutzul USRist Ionut Ghise ce relatie de rudenie are cu marele antreprenor din articol?

Raspunde

Patri

Acum 3 săptămâni

niciun grad de rudenie,doar ca sint neamuri vezi si julien sholos-vulpea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus