Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Directorul cu salariu peste al lui Iohannis iese la pensie. ULBS va avea un nou director general

Directorul cu salariu peste al lui Iohannis iese la pensie. ULBS va avea un nou director general

Vasile Moțoc, cel care ocupă funcția de director general al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu de 16 ani, va ieși de la finele acestei săptămâni la pensie. Vasile Moțoc este unul dintre cei mai bine plătiți angajați publici din țară, având venituri care le depășesc pe cele ale președintelui României, după cum dezvăluia Turnul Sfatului la începutul acestui an. 

Mandatul de director general administrativ al ULBS a fost prelungit -  anul trecut, când a împlinit vârsta de pensionare - până pe 30 septembrie 2021. Iar săptămâna trecută, în urma unor discuții mai tensionate pe holurile instituției, consiliul de administrație al Universității a decis să nu mai prelungească această situație. În locul lui Vasile Moțoc, a fost numită cu un mandat interimar, de șase luni, Mihaela Herciu.

Notă: Ulterior publicării acestui articol, conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a transmis reporterului Turnul Sfatului faptul că nu au existat ”discuții tensionate” pe acest subiect, așa cum a apărut inițial în articol. Decizia a fost adoptată cu unanimitate în Consiliul de administrație al ULBS.

Mihaela Herciu este, din primăvara acestui an, directorul Școlii doctorale a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, cu un mandat de patru ani. Cu o carieră didactică de peste 25 de ani, în care a urcat toate treptele evoluției academice (din 2014 este și doctor habilitat), Mihaela Herciu este unul din cei mai apreciați profesori ai Facultății de Științe Economice din cadrul ULBS, fiind și conducător de doctorat în management.

În această perioadă de șase luni de interimat, urmează a fi pregătit și lansat concursul pentru ocuparea postului de director general administrativ.

Salariu mai mare decât al președintelui

Vasile Moțoc este una din persoanele care a influențat amplu evoluția Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, fiind văzut drept ”mâna dreaptă obligatorie” a fiecărui rector. La începutul acestui an, Turnul Sfatului descria cum un angajat al Universității a fost trimis în fața unei comisii de disciplină, după ce a reclamat veniturile mai mari chiar și decât ale președintelui României, pe care directorul general administrativ al ULBS le încasa: aproape 29.000 de lei, în fiecare lună (detalii aici).

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2897

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Universitatea Bobohalma

Acum 1 an

Este firesc ca cea mai mare gluma de universitate sa plateasca cele mai mari salarii!
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 1 an

O fi cumva stră-strănepotul vornicului Moțoc, cel descris de Costache Negruzzi în ”Alexandru Lăpușneanu” ?
Raspunde

Me

Acum 1 an

Da, si ii vot toti capul. Bine ca a plecat. Calatorie sprancenata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus