Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Daniela Cîmpean: ”Am fost informați oficial că noul spital județean Sibiu este inclus pentru finanțare”

Daniela Cîmpean: ”Am fost informați oficial că noul spital județean Sibiu este inclus pentru finanțare”

A doua zi după aprobarea Planului național de redresare și reziliență de către oficialii europeni, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, anunță că din cele 29,2 miliarde de euro va fi finanțat și proiectul noului spital județean.

Anunțul referitor la finanțarea asigurată pentru noul spital județean a fost publicat pe pagina de Facebook a PNL Sibiu, unde este citată Daniela Cîmpean care vorbește despre aprobarea PNRR. ”Acest context vine cu o veste excelentă pentru Consiliul Județean Sibiu și pentru comunitatea sibiană: Am fost informați oficial că #noulspitaljudețean Sibiu este inclus pentru finanțare prin PNRR și astfel mai facem un pas important pe drumul nostru pentru construcția acestuia. Mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui obiectiv important!  #sepoate”, este conținutul anunțului.

Despre finanțarea prin PNRR a spitalului județean a vorbit și Dan Barna, în vremea când era vicepremier, responsabil de elaborarea acestui program. Atunci, Dan Barna vorbea despre alocarea a 200 de milioane de euro pentru spitalul de la Sibiu. Investiție care, prin studiul de fezabilitate aprobat în vara anului 2020, este estimată la 422 de milioane de euro, fără TVA (aproape un miliard de lei, fără TVA, clădirile și aproape 700 de milioane de lei, fără TVA, dotările).

Restul de finanțare pe lângă cea prin PNRR ar urma să fie alocate din fonduri guvernamentale, după cum a promis mai apoi Florin Cîțu, premierul României.

Autorizația pentru noul spital a fost emisă la începutul lunii august. În lucru este proiectul tehnic, după care urmează realizat caietul de sarcini și lansată licitația pentru angajarea unui constructor.

Conform studiului de fezabilitate actualizat în 2020, viitoarea unitate medicală de pe Calea Șurii Mici va avea în total, 805 paturi de spitalizare continuă (620 vor fi alocate adulților și 185 copiilor) și 90 de paturi pentru spitalizarea de zi (din care 40 pentru copii).

Respectivul studiu estima că viitorul spital ar urma ridicat în termen de trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus