Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-11°C

26 de noi rampe de oxigen au fost instalate pe Secția de Boli Infecțioase. 50 au fost achiziționate de Spitalul Județean, în total

26 de noi rampe de oxigen au fost instalate pe Secția de Boli Infecțioase. 50 au fost achiziționate de Spitalul Județean, în total

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu anunță dotarea unității cu 50 de console de perete pentru alimentare cu oxigen la capul bolnavului.  Investiția, în valoare de 119.000 lei (TVA inclus) a fost realizată cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Sibiu. Consolele sunt prevăzute cu o priză de oxigen medicinal, două prize de aer și două prize electrice. Acestea au fost achiziționate prin achiziție directă online în SEAP de la S.C. Microcomputer Service S.A.

Un număr de 26  de rampe noi au fost deja instalate în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase pentru a crește calitatea serviciilor oferite, cu atât mai mult cu cât în cadrul acestei secții sunt tratați pacienții infectați cu SARS-CoV2 care, de cele mai multe ori, au nevoie de suport respirator. 

Restul consolelor urmează să fie instalate în cadrul altor secții ale spitalului care, prin specificul activității, tratează pacienți care pot avea nevoie de oxigen. 

„Aceste rampe de oxigen corespund cerințelor actuale de îngrijire a pacientului și facilitează activitatea personalului medical. A fost o investiție necesară și foarte utilă în actualul context pandemic, pentru a crește calitatea serviciilor medicale și a condițiilor de tratament, în primul rând în cadrul Secției de Boli Infecțioase care este principalul beneficiar al investiției”, a declarat managerul interimar al SCJU Sibiu jur. Robert Fotache. 

Daniela Cîmpean spune că se investește, în continuare, cu prioritate în infrastructura de sănătate și că se continuă lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

„Investițiile în infrastructura de sănătate sunt în continuare prioritatea noastră și ca autoritate județeană ce are în administrare cele mai importante unități spitalicești din județ, vom aloca buget acolo unde este necesar pentru a depăși încă o dată pandemia, însă pentru a reuși cu adevărat să învingem acest virus, e nevoie ca fiecare cetățean să înțeleagă cât de important este să se vaccineze. Doar astfel putem limita rata îmbolnăvirilor și efectele pe care acest virus îl are asupra noastră, asupra celor dragi, asupra  vieții cotidiene, dar mai ales asupra stării noastre de sănătate”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus