Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Interstar, cel mai longeviv club în campionatul național

Interstar, cel mai longeviv club în campionatul național

Deși poate părea surprinzător pentru un club mic, de provincie, Interstar Sibiu este cel mai longeviv club privat din campionatul național de fotbal. De la înființare, din anul 2004, și până în prezent, Interstar Sibiu a participat an de an la competițiile organizate de Federația Română de Fotbal la nivel național. Juniorii U19 și U17 nu au ratat niciun meci în aceste competiții, clubul fiind recunoscut la nivel național ca fiind cel mai longeviv din categoria cluburilor private cu activitate exclusivă de juniori care activează la acest nivel.

Iar recordurile clubului sibian nu se opresc aici. După ce Federația a înființat Liga Elitelor, Interstar Sibiu s-a calificat în fiecare sezon în această competiție, fie la categoriile U19 sau U17, fie la U16 sau U15. Sezonul 2021-2022 nu face excepție, Interstar Sibiu participă atât în campionatul național U19 și U17 cât și în Liga Elitelor cu grupa U16. Cel mai bine situată în competiție este grupa U19, care are maxim de puncte după primele 5 etape ale campionatului național, la egalitate cu LPS Pitești. Juniorii de la U16, echipă formată din juniori mai mici de vârstă, se situează la mijlocul clasamentului în acest moment. Cât despre campionatul Ligii Elitelor, Interstar face parte din seria 1, cea mai grea serie din ligă, alături de Sepsi Sf. Gheorghe, FC Botoșani, Poli Iași, FC Brașov, și alte echipe cu tradiție în fotbalul românesc. Chiar și într-o grupă foarte dificilă, sibienii se află pe locul 5 cu șanse reale de a prinde playoff-ul. „Suntem bucuroși pentru că an de an participăm în cele mai importante campionate rezervate juniorilor, organizate la nivel național. Participarea noastră se datorează sprijinului Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Local, care ne sunt alături de mulți ani. De asemenea, ținem să mulțumim celor de la Romgaz România, care au venit alături de noi în acest sezon și care sprijină activitatea clubului. Nu este ușor sa te lupți cu academii puternice din țară, care beneficiază de bugete și condiții net superioare, însă încercăm să facem față și de multe ori chiar am reușit să fim mai buni. Pentru juniorii sibieni este foarte important să evolueze în competiții puternice, împotriva celor mai bune echipe și asta am încercat să le oferim in fiecare an. La grupele noastre, toți copiii provin din Sibiu sau din zonele limitrofe. Nu avem posibilitatea să aducem juniori din alte zone ale țării si nici nu ne dorim acest lucru, pentru că vrem să arătăm că  Sibiul dispune de juniori talentați”, spune Caius Băra, președintele clubului Interstar.

Participarea clubului sibian in Campionatul Național U19 si U17 precum și in Liga Elitelor U16 este cofinanțata de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sportiva 2021.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1824

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus