Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
23°C

O statuie de bronz reprezentând o femeie îmbrăcată sumar stârneşte polemică în Italia

O statuie de bronz reprezentând o femeie îmbrăcată sumar stârneşte polemică în Italia

O statuie de bronz reprezentând o femeie îmbrăcată sumar a stârnit o polemică în Italia, unii politicieni cerând înlăturarea acesteia, informează BBC, citat de Agerpres.

Sculptura din oraşul Sapri (sud) este un omagiu adus poeziei "La Spigolatrice di Sapri" ("Culegătoarea din Sapri"), scrisă de Luigi Mercantini în 1857, şi înfăţişează o femeie într-o rochie transparentă, acoperindu-şi cu un braţ sânii.

Deputata Laura Boldrini a declarat că statuia este "o ofensă adusă femeilor şi istoriei pe care ar trebui să o celebreze".

"Cum pot accepta instituţiile reprezentarea femeilor drept un corp sexualizat? Şovinismul masculin este una dintre problemele Italiei", a afirmat pe Twitter Boldrini, membră a Camerei Deputaţilor din partea Partidului Democrat (centru-stânga).

Mai multe membre de la filiala din Palermo a Partidului Democrat au criticat la rândul lor realizarea statuii şi au cerut demolarea acesteia.

Primarul oraşului Sapri, Antonio Gentile, a luat însă apărarea statuii pe Facebook, precizând că aceasta a fost "realizată cu iscusinţă" de către artistul Emanuele Stifano, a cărui interpretare este "ireproşabilă", şi că oraşul său "nu este dispus să-şi pună la îndoială valorile, principiile şi tradiţiile".

Poezia lui Mercantini este scrisă din punctul de vedere al unei culegătoare care îşi părăseşte slujba pentru a se alătura expediţiei eşuate a revoluţionarului italian Carlo Pisacane împotriva Regatului Neapolelui, soldată cu 300 de morţi.

Statuia a fost dezvelită duminică în cadrul unei ceremonii la care au participat mai mulţi politicieni, inclusiv fostul prim-ministru Giuseppe Conte.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Mercur Retrograd

Acum 9 luni

Pai cum altfel sa reprezinti o femeie ?.... cu mustata, ca asa vor globalistii ?
Raspunde

Un sibian vero

Acum 9 luni

Daca era instalata o astfel de statuie la Sibiu in locul statuii lui Bruckental sunt convins ca nu se mai manifesta nimeni impotriva amplasarii acesteia. Ii schimbam numai numele din Culegătoarea din Sapri in Iobagă din marginimea Sibiului(saraca nici bani de haine nu avea!!!).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi

Acum 9 luni

Să vină BOR si Șoșoacă să rezolve situația!!!!!
Raspunde

Marioara

Acum 9 luni

Cred ca Mihaela Radulescu a pozat pt. sculptor...
Raspunde

Minime

Acum 9 luni

" Cum pot accepta instituţiile reprezentarea femeilor drept un corp sexualizat? Şovinismul masculin este una dintre problemele Italiei", a afirmat pe Twitter Boldrini " - daca era o statuie cu un barbat era sigur misoginism pt ca promova barbatii - daca era o grasa urata sigur era to sovinism ca si bataie de joc - daca era imbracata in salopeta de ski sigur zicea ca e ceva legat de sclavie sau descosiderarea femeii. Romanii ( stramosii ei, ai Laurei Boldrini ) faceau numa nuduri, literarmente numai statui cu corpuri "sexalizate". de alea dc nu comenteaza? Sau si alea tr sparte cu ciocanul? :))
Raspunde

Otto

Acum 9 luni

Piata mare e prea mica pentru Șoșoacă
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus