Sâmbătă,
20.07.2024
Heavy Intensity Rain
Acum
33°C

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu își deschide porțile duminică, 3 octombrie

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu își deschide porțile duminică, 3 octombrie

Cea de-a 22-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu își deschide porțile duminică, 3 octombrie 2021, de la ora 12, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, unde va avea loc vernisajul și premierea câștigătorilor. Vizitatorii pot admira până în 10 octombrie 2021, lucrările selectate de la artiști fotografi din peste 50 de țări, de pe întregul mapamond. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9-17, iar sâmbăta şi duminica între orele 9-13.

La ediția din acest an, la tradiționalele secțiuni "Open Color" ”Open Monochrome” s-a adaugat secțiunea ”Photo Travel”. Prestigiosul juriu internațional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din peste 50 de ţări. Printre câştigători se numără şi 5 români care şi-au adjudecat 7 premii. Între aceștia se numără orădenii Adela Rusu care a obținut medaliile de aur FIAP și bronz Orizont, Ovi D Pop care a obținut Medalia de argint AAFR și sibianul Pușcaș Florian-Emil care a obținut mențiunile oferite de GPU (Global Photographic Union) și ISF (Image Sans Frontiere). Impresionante au fost lucrările tânărului Pavel Silviu Preda, student la Universitatea de Vest din Timișoara, care a primit premiul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu rămâne merituos la cota maximă de 5 stele, ceea ce va menține Sibiul pe harta mondială a fotografiei de excelență artistică.

,,Artiști fototografi de pretutindeni au participat la ediția din acest an, pentru ca lucrările lor să continue drumul început în momentul captării. Sibiul face parte din circuitul cel mai râvnit al competițiilor internaționale datorită reputației pe care a dobândit-o de-a lungul deceniilor, motiv pentru care mii de fotografii de pe întregul mapamond poposesc aici, anual, în speranța recunoașterii lor estetice. Totul stă sub semnul eternei călătorii întru admirație. Iată de ce Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, ediția a 22-a, propune la secțiunea specială tocmai tema Photo Travel (fotografia de călătorie). Dincolo de orice restricții, acest gen fotografic își împlinește destinul de globe-trotter vizual, ajungând în fața dumneavoastră, a privitorilor”, au declarat organizatorii.

Organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1509

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus