Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Cauza numărul unu a accidentelor cu pietoni în Sibiu. 36 de victime în 2021

Cauza numărul unu a accidentelor cu pietoni în Sibiu. 36 de victime în 2021

120 de accidente în care au fost implicați pietoni sau bicicliști au fost înregistrate anul acesta, până în prezent, în Sibiu. În cea mai mare parte dintre ele au victime au fost bicicliști, pe locul al doilea aflându-se pietonii care au traversat neregulamentar sau se deplasau pe partea carosabilă în momentul producerii accidentului.

Aproape jumătate din accidentele din Sibiu în care au fost implicați bicicliști s-au petrecut în timpul verii - 31, din totalul de 56 înregistrate de la începutul anului și până în prezent. Situația nu este similară la capitolul pietoni loviți de mașini, aici accidentele fiind dispersate pe tot timpul anului. O cifră notabilă în acest caz este însă cea a pietonilor indisciplinați în trafic - 40 de accidente, din 64 în total, s-au petrecut din neatenția pietonilor, 36 de persoane fiind rănite.

De la începutul anului și până în prezent s-au înregistrat 40 de accidente provocate de traversări neregulamentare sau pietoni aflați pe partea carosabilă, soldate cu patru morți, opt răniți grav și 28 de răniți ușor. Din cele 40 de accidente, 34 s-au produs din vina exclusivă a pietonilor, iar șase din culpă comună.

Accidentele produse pentru că șoferii nu au acordat prioritate pietonilor au fost mai puține - 24 de accidente rutiere au fost înregistrate de la începutul anului, toate din vina șoferilor. În urma incidentelor, trei pietoni au murit, șapte au fost răniți grav și 17 au suferit răni ușoare.

Cele mai multe accidente cu bicicliști se petrec vara

Aceleași date, oferite de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, la solicitarea reporterului Turnul Sfatului, arată că sezonul de vară favorizează producerea accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști. 

De la începutul anului și până în prezent au avut loc 56 de accidente, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața, trei au fost rănite grav și 48 ușor. Din totalul accidentelor, 31 s-au produs în lunile iunie (11), iulie (11) și august (9).

40 din totalul incidentelor rutiere ale anului 2021 s-au produs din vina conducătorilor auto și doar zece din vina bicicliștilor. În șase cazuri, a fost culpă comună.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bobo

Acum 7 luni

Smart city !!!!!! Asa e daca votati Fodor, ea nu merge cu bicicleta. Aventura continua.....Calea Dumbravii, episodul 2
Raspunde

Biciclistul

Acum 7 luni

De ce nu te intorci prietene la matale in Bucale, ca acolo mergeti doar cu masina, inclusiv pe trotuare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus