Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Prima instituție care explică sibienilor ”pe românește” ce (nu) pot face în pandemie

Prima instituție care explică sibienilor ”pe românește” ce (nu) pot face în pandemie

Reprezentanții administrației locale au actualizat secțiunea de pe site-ul Primăriei Sibiu dedicată informațiilor legate de Covid-19. 

Rata cumulată a incidenței Covid-19, ultimele cazuri de infectări confirmate în ultimele două săptămâni sau metodele de protejare recomandate în fața SARS-CoV-2 sunt doar primele informații pe care reprezentanții Primăriei Sibiu au început să le actualizeze pe site-ul propriu. 

Site care a cărui secțiune dedicată informațiilor referitoare la evoluția pandemiei a început să includă și o listă de informații referitoare la restricțiile și măsurile luate: de la centrele de vaccinare deschise, la informații despre regulile pentru sălile de sport, bazinele de înot ori cluburi, reguli care se aplică acum raportat la incidența actuală.

Într-un limbaj cât se poate de accesibil, pe site-ul actualizat al Primăriei sunt date răspunsuri unor întrebări precum ”ești în căutarea unui loc de joacă pentru copilul tău”, ”îți place să bei cafeaua în oraș?” sau ”ești turist cazat la hotel? Află ce facilități sunt deschise pentru tine”.

Secțiunea de pe site-ul Primăriei Sibiu poate fi accesată aici sibiu.ro/covid.

Chiar dacă asamblarea unei astfel de secțiuni poate părea un lucru banal, este pentru prima dată când o instituție publică utilizează un astfel de instrument folosind un limbaj comun. La polul opus poate fi considerat site-ul Instituției Prefectului, de unde sunt organizate ședințele Comitetului județean pentru situații de urgență care emite toate noile reglementări și restricții și care este, de altfel, și ”vocea unică” pe subiectul pandemiei.

Secțiunea dedicată informațiilor despre Covid-19 și eventualele restricții ori măsuri (care poate fi accesată aici) este una neprietenoasă cu utilizatorii, fiind folosit doar un limbaj funcționăresc, în care sunt înșirate doar hotărâri și anexe. Documente care, de altfel, adesea fac referire la alte norme legislative cu care trebuie corelate și care pot fi găsite, în eventual, pe site-urile altor instituții. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus