Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Livia Ognean, şefa Secţiei de Neonatologie Sibiu: Când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu

Livia Ognean, şefa Secţiei de Neonatologie Sibiu: Când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu

Medicul şef al Secţiei de Neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Livia Ognean, atrage atenţia că în România sunt prea puţine asistente medicale angajate să se ocupe de îngrijirea nou-născuţilor, mai ales a celor din secţiile de Terapie Intensivă.

"Normarea cu personal în secţiile de Neonatologie nu este actuală şi problema este mai ales în terapiile intensive, unde ar trebui să existe mai mult personal. Nu se referă numai la Sibiu, ci la întreaga ţară. (...) Normarea cu personal în Terapia Intensivă ar însemna, dacă este să ne gândim la ţările civilizate, o asistentă pentru fiecare copil intubat şi o asistentă pentru doi copii care sunt pe suport respirator neinvaziv. La noi, de exemplu la Sibiu, pe zece locuri de Terapie, în turele de dimineaţă, avem trei asistente, iar în turele de după-amiază, noapte, avem două sau trei asistente, depinde de zilele libere şi de personal. Atunci când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu", a declarat, vineri, Livia Ognean.

Mai mulţi specialişti din ţară şi din străinătate s-au reunit vineri, la Sibiu, ca să-şi prezinte lucrările în cadrul Congresului Naţional de Neonatologie, care se va încheia duminică, potrivit organizatorilor. 

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus