Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Livia Ognean, şefa Secţiei de Neonatologie Sibiu: Când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu

Livia Ognean, şefa Secţiei de Neonatologie Sibiu: Când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu

Medicul şef al Secţiei de Neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Livia Ognean, atrage atenţia că în România sunt prea puţine asistente medicale angajate să se ocupe de îngrijirea nou-născuţilor, mai ales a celor din secţiile de Terapie Intensivă.

"Normarea cu personal în secţiile de Neonatologie nu este actuală şi problema este mai ales în terapiile intensive, unde ar trebui să existe mai mult personal. Nu se referă numai la Sibiu, ci la întreaga ţară. (...) Normarea cu personal în Terapia Intensivă ar însemna, dacă este să ne gândim la ţările civilizate, o asistentă pentru fiecare copil intubat şi o asistentă pentru doi copii care sunt pe suport respirator neinvaziv. La noi, de exemplu la Sibiu, pe zece locuri de Terapie, în turele de dimineaţă, avem trei asistente, iar în turele de după-amiază, noapte, avem două sau trei asistente, depinde de zilele libere şi de personal. Atunci când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu", a declarat, vineri, Livia Ognean.

Mai mulţi specialişti din ţară şi din străinătate s-au reunit vineri, la Sibiu, ca să-şi prezinte lucrările în cadrul Congresului Naţional de Neonatologie, care se va încheia duminică, potrivit organizatorilor. 

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus