Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Proteste în București împotriva restricţiilor anti-COVID. Liderii AUR și senatoarea Șoșoacă, printre manifestanți

Proteste în București împotriva restricţiilor anti-COVID. Liderii AUR și senatoarea Șoșoacă, printre manifestanți

Câteva mii de oameni protestează, sâmbătă, în Piața Universității și Piața Victoriei din București, după instituirea noilor restricții anti-Covid. 

Protestul din Piața Universității a fost organizat de AUR, în timp ce cel din Piața Victoriei este asumat de „legiunea lupilor”. La protestul din Piața Victoriei participă și senatoarea Diana Șoșoacă.

Protestatarii au plecat în marș din Piața Universității către Piața Victoriei, unind cele două proteste. Protestatarii nu respectă nicio regulă pentru împiedicarea răspândirii virusului, scrie digi24.ro.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a declarat sâmbătă, la protestul care a avut loc în Piaţa Universităţii împotriva restricţiilor instituite de autorităţi în contextul pandemiei, că Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă.

"Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă. Trebuie să înceteze politica de discriminare a unor români, trebuie să înceteze politica de învrăjbire a unor categorii de români împotriva celorlalţi, trebuie să înceteze atacurile la adresa bisericii noastre naţionale (...). Klaus Iohannis a recunoscut cu jumătate de gură că acest stat a eşuat, dar nu a eşuat doar în a-şi apăra cetăţenii de boală, a eşuat pe toate planurile, a eşuat pe plan internaţional, a eşuat pe plan economic, a eşuat pe plan medical, a eşuat să guverneze normal. Au vrut să ne propună o nouă normalitate, să ne închidă în case, să ne pună botniţe (...), să ne vaccineze", a spus Claudiu Târziu, citat de Agerpres.

Mesajul RO Vaccinare din timpul protestelor: „Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, de COVID”

Reprezentanții campaniei de vaccinare au postat, sâmbătă seara, pe pagina de Facebook două imagini, una de la  Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Pantelimon și una cu protestatarii din Piața Victoriei.

„În aceste momente, cu aceeași credință, sute de medici luptă pentru salvarea vieților unor pacienți cu forme severe de COVID-19”, se arată în mesaj.

"Din cei 184 de pacienți decedați, 170 erau nevaccinați (92%).
1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori.
11.328 de persoane sunt internate pe secții, din care 325 sunt minori.
Acesta este bilanțul COVID-19 din ultimele 24 de ore!
Până când???
Vă rugăm: ascultați sfatul medicilor!
Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!"

foto facebook/George Simion

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Claradi

Acum 2 ani

Cum ar fi putut lipsi mahalagioaica, dezaxata de Șosoaca și, disperații de la AUR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus