Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Stefano Travaglia a câștigat trofeul turneului de tenis Sibiu Open

Stefano Travaglia a câștigat trofeul turneului de tenis Sibiu Open

Cel mai bine clasat jucător în clasamentul ATP prezent la Sibiu Open, italianul Stefano Travaglia, și-a confirmat statutul de principal favorit și a câștigat trofeul turneului de la Sibiu, după o finală foarte disputată împotriva australianului Thanasi Kokkinakis.

Ambii finaliști de anul acesta sunt jucători de mare perspectivă: unul în top 100 ATP, Stefano Travaglia, altul cu rezultate excelente la diferite turnee, printre care și o victorie împotriva lui Roger Federer la turneul de la Miami, Thanasi Kokkinakis. Parcursul celor doi până în marea finală a turneului Sibiu Open a fost complet diferit. Kokkinakis a trecut prin toate fazele turneului cu victorii relativ facile, în două seturi, singurul meci ceva mai complicat fiind cel împotriva lui Alex Molcan, meci care a stabilit câștigătorul doar după tie-break-ul din setul secund. De cealaltă parte, Travaglia a muncit din greu pentru fiecare game și set și este recordmanul acestei ediții pentru cel mai lung meci, disputat împotriva lui Zdenek Kolar, meci care a durat 2 ore și 45 de minute. În sfertul respectiv de finală, Travaglia conducea cu 6 0 în primul set și 2 0 în setul secund și părea că va închide partida mai repede de o oră. Kolar a jucat însă incredibil, a câștigat setul al doilea cu 7 5 și a preluat conducerea inclusiv în setul decisiv. Travaglia a muncit ca un salahor pentru fiecare punct. S-au succedat la conducerea setului până la ultima minge și a fost nevoie de tie-break în decisiv ca italianul să acceadă în semifinală. Acolo l-a așteptat un alt meci infernal, oarecum asemănător cu cel din sferturi. În primul set, cu favoritul 8, indianul Sumit Nagal, Travaglia a câștigat cu 6 4, un set extrem de echilibrat. Indianul a jucat un tenis net superior în setul secund, în care a câștigat toate game-urile, 6 0 și, din nou, set decisiv. Decis să nu mai cedeze o palmă de zgură, italianul i-a servit lui Nagal aceeași rețetă, multe schimbări de direcție, lovituri puternice, serve exacte, și a câștigat fără drept de apel ultimul set, cu 6 la 0.

Finala a avut loc duminică, de la ora 15, în fața unor tribune care ar fi fost cu siguranță pline dacă n-ar fi existat restricțiile în vigoare. Meciul a început sub semnul unui echilibru perfect. Ambii jucători și-au câștigat serviciile, servind constant aproape de 200 de kilometri la oră, și nu au cedat niciun break. Prin urmare a fost nevoie de tie-break pentru a stabili câștigătorul primului set. Travaglia a fost primul care a câștigat pe serviciul adversarului, la 2 1. Kokkinakis a făcut și el mini-break la 3 2, ba chiar a preluat conducerea cu 4 3. Travaglia și-a câștigat ambele servicii, a făcut mini-break pe prima minge a adversarului iar pe cea de-a doua Kokkinakis a greșit-o inexplicabil iar italianul a câștigat primul set. Impulsionat de victoria de etapă într-o luptă atât de grea, Travaglia și-a ridicat considerabil nivelul jocului în setul secund. Defensiva lui a fost incredibilă, a salvat 10 din 10 mingi de break iar ofensiv a reușit să găsească unghiurile perfecte ca să evite alonja australianului. La 5 1 Kokkinakis a avut o tentativă de a reveni în meci, a câștigat game-ul secund la zero, însă Travaglia a fost foarte sigur pe serviciu și a câștigat partida și marele titlu la Sibiu Open 2021.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus