Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Iohannis despre refacerea coaliţiei: E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul

Iohannis despre refacerea coaliţiei: E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la posibilitatea refacerii coaliţiei prin cooptarea USR la guvernare, că este "greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul".

"Când se formează un Guvern, persoana desemnată de preşedinte trebuie să caute să facă o majoritate, deci problema trebuie să şi-o pună cel care va fi desemnat să-şi caute o majoritate, dar sigur că pe mine mă preocupă. (...) Dacă vrem să analizăm faptele şi nu poveştile politice, vedem că USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea, a votat USR împreună cu PSD şi AUR pentru căderea Guvernului din care au făcut parte. Aceştia sunt nişte paşi politici cu mare greutate şi nu ştiu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă mai vede posibilă refacerea coaliţiei cu cooptarea USR la guvernare după votul la moţiunea de cenzură şi după ultimele declaraţii ale liderilor acestei formaţiuni politice.

foto presidency.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Ttt

Acum 12 luni

cum poti negocia cu un partid care a incalcat repetat si agresiv protocoalele( a franat reforme, a plantat incompetenti in posturi cheie, a eliberat ministrii din functie fara consultari) etc de functionare ale unei coalitii?
Raspunde

Țțț

Acum 12 luni

Vorbește, mă, mai frumos de USR!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus