Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Aproape 300 de pacienți au fost externați în două zile de la Spitalul Județean

Aproape 300 de pacienți au fost externați în două zile de la Spitalul Județean

În două zile, din data de 5 și până în 7 octombrie, la Spitalul Clinic Județean Sibiu au fost externați aproximativ 270 de pacienți de pe secțiile verzi ale unității spitalicești. Aceste externări au fost realizate în baza Ordinului Comandantului Acțiunii dat în data de 4 octombrie și care privește instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2. Astfel toți pacienții care nu sunt considerați urgențe și ale căror intervenții pot fi amânate sunt externați prin decizia medicului curant și în momentul în care acesta consideră că starea acestor pacienți este stabilă. Pe de altă parte, potrivit reprezentanților spitalului, în aceeași perioadă au fost internați în spital alți 200 de pacienți dintre care 180 sunt pacienți care se încadrează în criteriile de stabilire a urgențelor. Printre ei sunt pacienți oncologici, femei însărcinate, sau persoane care au nevoie de dializă.

Vă reamintim că Spitalul Județean a suspendat internările pentru intervențiile chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate. Excepție fac femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice și pacienții care necesită proceduri de dializă. De asemenea, reprezentanții unității asigură toți pacienții că nu vor fi lăsați deoparte și că vor avea parte de investigațiile și tratamentul de care au nevoie.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus