Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-16°C

Se renunță la catalogul clasic. Sibiul, județul din România cu cele mai multe școli implicate în proiectul „Catalogul electronic”

Se renunță la catalogul clasic. Sibiul, județul din România cu cele mai multe școli implicate în proiectul „Catalogul electronic”

Nu mai puțin de 33 de școli din județul Sibiu fac parte din programul pilot „Catalogul electronic” implementat de Ministerul Educației. Este județul cu cele mai multe unități de învățământ care au ales să renunțe la catalogul clasic, așa cum îl știm cu toții pentru o variantă electronică.

Potrivit consilierului ministrului educației, Radu Szekely, implementarea proiectului a început în acest an, inițiativa venind ca răspuns la nevoia de transformare digitală a educației. În România sunt aproximativ 2.000 de școli care folosesc diferite aplicații pentru a avea acest catalog digital, iar anul acesta li s-a dat posibilitatea de a vedea efectiv cum funcționează acest proiect. Softurile care permit acest catalog nu sunt asigurate de minister, ci fiecare școală în parte se descurcă prin surse proprii.  

 Radu Szekely spune că la multe dintre aceste școli și părinții au acces la acest catalog, astfel fiind la curent, în timp real cu notele sau situația absențelor. Pe de altă parte și Ministerul Educației poate avea o situație mult mai rapidă a evoluției lucrurilor în școlile din țară. Spune că timpul alocat  pilotajului este de un an de zile, însă proiectul este unul fără întoarcere.

„După ce se termină perioada de testare a acestui proiect nu vom renunța la catalogul digital. L-am început și va merge în acest an școlar pentru a vedea ce cutume are și pentru a-l îmbunătăți. Scopul lui este renunțarea la catalogul clasic în toate școlile din țară”, mai spune Szekely.

La nivel național sunt 248 de unități-pilot de învățământ care vor implementa, în anul școlar 2021 - 2022, catalogul electronic, în conformitate cu prevederile Ordinului de ministru nr. 5.157/31.08.2021.

Sursa foto: Tribuna învățământului

Lista școlilor din județul Sibiu care au renunțat la catalogul clasic

Școală Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului

Școală Gimnazială „Aviator Ioan Sava” Alțîna

Școală Gimnazială „Badea Cîrțan” Cârțișoara

Școală Gimnazială „Bathory Istvan” Mediaș

Școală Gimnazială „Cireșarii” Mediaș

Școală Gimnazială „Corneliu Păcurariu” Micăsasa

Școală Gimnazială „George Popa” Mediaș

Școală Gimnazială „Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului

Școală Gimnazială „Ioan Moraru” Dârlos

Școală Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș

Școală Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr

Școală Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu

Școală Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” Rășinari

Școală Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos

Școală Gimnazială Avrig

Școală Gimnazială Cârța

Școală Gimnazială Hoghilag

Școală Gimnazială Jina

Școală Gimnazială Merghindeal

Școală Gimnazială Nr. 13 Sibiu

Școală Gimnazială Nr. 25 Sibiu

Școală Gimnazială Nr. 3 Cisnădie

Școală Gimnazială Șura Mică

Școală Primară Româno-Finlandeză Sibiu

Colegiul „Școală Națională de Gaz” Mediaș

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu

Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni

Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu

Liceul Tehnologic Iacobeni

Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig

Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 1 an

Încă din anul 2003 s-a testat un program integral pentru școli cu lecții model la toate materiile, cu catalogul clasei, orar. Dar , rezistenta sistemului , precum și schimbarea guvernului din 2004 a dus la renunțarea proiectului numit AEL , proiectat de firma Siveco. Implementarea a fost f.slab susținută de ISJ.
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

Da, dar profesorul tot trebuie sa aiba un catalog pe hartie...Daca pica sistemul, internetul sau se ia curentul... Numai inovatii in scoli, se fac de toate, se impun o gramada de aiureli, numai carte nu se impune sa se faca! De ce sa se facem carte? Daca se face carte nu mai putem manipula poporul...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus