Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
4°C

VIDEO Pe banii lor, constructorii vor termina rapid refacerea autostrăzii la Săcel

VIDEO Pe banii lor, constructorii vor termina rapid refacerea autostrăzii la Săcel

Autoritățile se arată mulțumite de ritmul lucrărilor de remediere a alunecărilor de teren care au afectat circulația pe o bandă a autostrăzii Sibiu – Orăștie.

Circulația pe sensul de mers dinspre Sebeș către Sibiu al autostrăzii A1 a fost restricționată pe 15 septembrie în zona tunelului de la Săcel. De atunci, constructorii italieni de la Astaldi au început lucrări de consolidare a porțiunii de la ieșirea din tunel, afectată de alunecări de teren.

La trei săptămâni de la restricționarea circulației, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere apreciază că lucrările avansează ”în ritm alert”. Acestea sunt realizate pe cheltuiala constructorilor, având în vedere că notificările referitoare la defecțiunile apărute la autostradă au fost realizate în perioada în care aceasta era în garanție. ”Antreprenorul a înregistrat un avans semnificativ la cele peste 3.400 de foraje care efectuează chiar în calea de rulare și estimează că în zona șantierului traficul va putea fi complet redeschis până la începutul sezonului rece”, se arată într-un anunț al reprezentanților CNAIR.

Secțiunea de autostradă pe care se execută lucrările de remediere a fost deschisă circulației la finele anului 2013, dar recepția lucrărilor a fost semnată în 2015.

Vizualizari: 1852

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus