Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Nemulțumiri la Garda de Mediu, ”instituția cu cei mai prost plătiți funcționari publici”: ”Este inadmisibil să existe comisari care primesc un salariu de 2.660 lei”

Nemulțumiri la Garda de Mediu, ”instituția cu cei mai prost plătiți funcționari publici”: ”Este inadmisibil să existe comisari care primesc un salariu de 2.660 lei”

Sindicatul Național al Garzii de Mediu arată într-un comunicat de presă remis miercuri că prin nepunerea în aplicare a Ordinului ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1006/29.06.2021 prin care se elimină inechitățile salariale din cadrul GNM, sunt afectate grav nu numai interesele angajaților instituției, dar și activitatea acestora în îndeplinirea atribuțiilor de inspecție și control.

”Subliniem că deși are o răspundere uriașă în ceea ce privește protejarea mediului, Garda Națională de Mediu a rămas instituția cu cei mai prost plătiți funcționari publici, în condițiile în care are responsabilitatea de a acționa non-stop împotriva poluării aerului, apei, solului, subsolului, împotriva importurilor ilegale de deșeuri si substante chimice, a mirosului, zgomotului, a celor care distrug pădurile, biodiversitatea, ariile protejate etc. Este inadmisibil ca în anul 2021 să existe comisari de mediu care primesc un salariu de 2660 lei pe lună, cu mult sub salariul mediu pe economie”, au transmis sindicaliștii GNM.

În plus, angajații GNM spun că volumul de muncă este mult prea mare pentru personalul existent, chiar și așa înregistrându-se rezultate notabile.

”În situația în care România se confruntă cu numeroase amenințări față de mediul înconjurător și sănătatea publică, Garda Națională de Mediu joacă rolul cel mai important în depistarea contravențiilor și a infracțiunilor în domeniul criminalității de mediu. Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2021 au fost realizate un număr de 26.528 controale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 80.351.211 lei. De asemenea, în aceeași perioadă au fost emise 285 de dispoziții de sistare a activității, 43 de propuneri de suspendare a autorizațiilor de mediu, au fost făcute 104 sesizări penale și au fost confiscate un număr de 112 mijloace auto, toate acestea cu un efectiv de 450 de comisari, la nivelul întregii țări. În aceste condiții, GNM este și o instituție puternic subdimensionată, în țara noastră raportul fiind un singur comisar de mediu la 40.000 de locuitori. Subliniem faptul că, pentru Uniunea Europeană, mediul reprezintă o prioritate, context în care, ultima evaluare a GENVAL a confirmat situația dificilă a Gărzii Naționale de Mediu din România”, au mai transmis sindicaliștii.

Aceștia concluzionează că prin tergiversarea punerii în aplicare a Ordinului nr 1006/2021 se încalcă recomandările internaționale și se pune în pericol activitatea instituției.

Având în vedere această situație, Sindicatul Național al Gărzii de Mediu va acționa pe toate căile legale pentru a apăra interesele angajaților instituției și pentru satisfacerea condițiilor minimale, fără de care activitatea GNM nu se poate desfășura în condiții normale.

Vizualizari: 984

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 săptămână

Tot inadmisibil e sa-i sesizezi ca vecinii ard cauciucuri si plastice si ei sa-ti raspunda ca nu-i treaba lor.Asa ca,tisti-bisti,parazitilor !
Raspunde

Corbul

Acum 1 săptămână

Sindicatul folosește evident ca exemplu cel mai mic salar din organigramă. Nu sunt toate așa și chiar de ar fi acesta reprezintă DUBLU salariului minim pe economie. Deci dublu față de vecinul tău fără de nepoți, ce probabil lucrează la bandă peste program. Dacă nu le e bine acestor bugetari, de ce nu pleacă? E clar că le place să o frece. Lidl și Dedeman oferă și 4000 lei din start pe anumite poziții. Buuuuhuuuu ați dat multe amenzi. Sunt 1900 de angajați. Aia înseamnă un control pe angajat pe lună. Ridicol.
Raspunde

Clau

Acum 1 săptămână

Eu la stat as da salariu in functie de realizari...daca suni la garda de mediu sa anunti ca un anume cetatean revarsa dejectiile din fosa septica ale fermei,in paraul din marginea satului,te trezesti cu proprietarul fermei cu toporul la usa,inaintea aparitiei Garzii de Mediu in zona... 2700 lei sa dormi in birou de la 9 la 16?Pei ce sa zic de 1400 lei pe la angajatii din comert si servicii?
Raspunde

Contra

Acum 1 săptămână

Salariu mic, dar mergeti pe teren si inspirati aer proaspat!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 săptămână

povesti!!! inca chiar primesc salar mare pentru cat "nu fac"!
Raspunde

Jaratec

Acum 1 săptămână

Este inadmisibil ca unii functionari publici , care traiesc din salariu asa modest, sa aiba asa declaratii de avere !
Raspunde

Gigi

Acum 1 săptămână

@Turnul Sfatului, nu publicam o lista cu "rezultate notabile" ale GNM Sibiu pe 2020 si 2021? Mor de curiozitate care sunt acestea. Sper ca nu se refera la amenda data unei asociatii care a avut grija de un ursulet?
Raspunde

Sharky

Acum 1 săptămână

Aceiasi functionari care atunci cand le-am semnalat ca sunt intr-o o zona unde se ardeau vizibil deseuri mi-au spus sa completez o cerere in scris in care vor raspunde in 30 de zile? Merita clar o marire aceste monumente ale incompetentei
Raspunde

John doe

Acum 1 săptămână

Cei care se ocupa de monumente funerare pe aleea de langa gardul cimitirului fac in unele zile un praf de zici ca-i ceata. Suni la garda de mediu si aia iti raspund ca trebuie sa le duci o sesizare in scris. Si mai vor si bani pentru statul degeaba? Trebuie platiti in functie de realizari. La fiecare sfarsit de an, sa se faca o evaluare, pe baza careia sa se stabileasca salariul pentru anul urmator. Nu le convine, sa se mute la privat. Dar ei prefera sa stea degeaba pe bani putini decat sa munceasca pe bani mai multi.
Raspunde

Tot un sibian

Acum 1 săptămână

Dar despre firmele de consultanta pe care le detin? Este una la Sibiu, barbatu-sau e mare colector de deseuri de ulei si mai face si consultanta, unul cu un var si ceilalti sunt actionari (neoficial) pe la marii colectori din Sb si pe la celelalte firme de consultanta.... Mari amarati! Sa is dea demisia si sa mearga la privat! Problema, e ca si la alte organe de control, ca nu stiu nimic sa faca!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus