Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu au expus pentru prima dată lucrări la Noaptea Albă a Galeriilor

Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu au expus pentru prima dată lucrări la Noaptea Albă a Galeriilor

Elevii clasei a XII-a B, de la Liceul de Artă din Sibiu au ocazia să-și expună pentru prima dată lucrările în fața publicului sibian. Lucrările tinerilor, împreună cu cele ale profesorilor lor, pot fi admirate în acest weekend, în cadrul evenimentului „Noaptea albă a galeriilor Sibiu”. 

Mai mulți elevi de la Liceul de Artă își prezintă pentru prima dată lucrările într-o expoziție pe care sibienii o pot vizita în acest weekend, pe strada Avram Iancu, la numărul 8.

Florin Viorel, profesor la Liceul de Artă din Sibiu, spune că ideea de a include elevii în acest proiect a venit natural și că a vrut să trăiască și ei emoțiile pe care orice artist le are la început de drum.

„Ne-am hotărât ca în acest spațiu să expunem doi artiști, eu împreună cu Andrei Szabo. Fiind amândoi profesori la Liceul de Artă am venit cu propunerea de a expune aici și elevi din clasa a XII-a. La rândul meu, eu am primit această ocazie când eram elev, am avut o expoziție la galeriile din Alba Iulia, iar acum mi s-a părut o oportunitate foarte mare pentru ei să expună împreună cu profesorii lor”.

Cei mai mulți dintre tineri sunt bucuroși pentru că, după atât de multe dificultăți întâmpinate din cauza pandemiei, pot arăta oamenilor munca lor printr-un eveniment destinat artei.

„E prima dată în viața mea când expun, sunt foarte fericită pentru că în ultimii ani, cum a fost și pandemie, nu am reușit să fac acest lucru. Am mai avut la un moment dat un proiect, ”Orașul Neplictisitor” unde, la fel, am avut o lucrare expusă, dar în rest nu am avut ocazia să prezint ceea ce îmi place să fac”, povestește Corina Ivan, elevă a Liceului de Arte din Sibiu.

Un alt elev, Bogdan Teca, spune că este fericit că are oportunitatea să prezinte o lucrare care în centru toamna cu toate trăirile ei. „Lucrarea este o reprezentare de toamnă prin culori și diferite texturi pe care aceasta le prezintă. Culori de roșu, de verde, de albastru, toate sunt reprezentări ale sentimentelor și stărilor pe care ți le dă  toamna în diferite timpuri. Este cumva un amalgam de trăiri”, explică acesta.

Lucrările tinerilor pot fi văzute astăzi și mâine între orele 16 și 20.  Conform organizatorilor, ediția „Noaptea Albă a Galeriilor” se desfășoară în perioada 15-17 octombrie și are loc în 16 locuri culturale. Programul este prelungit pe durata a trei seri, cu respectarea măsurilor de siguranță din această perioadă. Mai multe detalii despre locații găsiți aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus