Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Am făcut booster-ul cu Pfizer, după două doze de AstraZeneca. Deși am avut emoții, nici o reacție adversă majoră

Am făcut booster-ul cu Pfizer, după două doze de AstraZeneca. Deși am avut emoții, nici o reacție adversă majoră

M-am programat să mă vaccinez cu a treia doză anti-COVID-19 la fix 180 de zile de la rapel, duminică, 17 octombrie. Am fost plăcut surprinsă de numărul mare de persoane care așteaptă zi de zi la rând, la centrul de la Shopping City, să se vaccineze, dar și de modul în care s-a manifestat această a treia doză, pentru că inițial am primit AstraZeneca, iar la booster am fost vaccinată cu Pfizer.

Duminică, la ora 11 fără câteva minute m-am așezat la coadă, la centrul de vaccinare de la Shopping City Sibiu, unde fusesem deja și cu o zi în urmă, pentru a vedea dacă mă pot vaccina mai repede. Mi s-a explicat că nu pot să beneficiez de booster până nu trec exact 180 de zile, pentru că altfel sistemul de vaccinare nu le permite doctorilor să mă înregistreze. Coada nu era foarte mare când am ajuns și, la acest centru cel puțin, cei care au programare sunt prioritari, așa că am avansat rapid. 

Am urmat aceeași procedură ca la primele două doze - am oferit buletinul, am fost identificată în sistem, mi s-a oferit o hârtie pe care am completat-o, apoi am trecut direct la cabina nr. 3, unde eram așteptată. Spre deosebire de dățile trecute, însă, nici nu am avut timp să mă gândesc la faptul că urma să fiu înțepată, pentru că totul s-a desfășurat extrem de rapid și ușor. Nu am simțit nimic, în afară de o foarte ușoară înțepătură, apoi am fost rugată să iau loc într-o altă încăpere, unde aveam să aștept 15 minute înainte să primesc certificatul cel nou de vaccinare. 

Așteptând, am început să mă gândesc la tot ceea ce mi se spusese, din mai multe părți, înainte să vin: „De ce te vaccinezi acum?”, „Mai așteaptă puțin să vezi efectele”, „Ai deja două doze, ce mai contează încă una?” sau „Cine știe ce efecte o să ai dacă le combini”. Toate aceste întrebări și afirmații au început să mi se învârtă în minte și, recunosc, am simțit puțină teamă, de necunoscut, de nou. L-am întrebat pe un medic de la centrul de vaccinare dacă au fost reacții adverse la persoanele care au avut primele două doze cu AstraZeneca, apoi a treia cu Pfizer. M-a asigurat că nu.

Totuși, așa cum știam de la primele două experiențe, după ce s-au scurs cele 15 minute, în care nu am simțit absolut nimic, m-am oprit la o farmacie și mi-am cumpărat o cutie de Paracetamol, pe care am pus-o pe noptieră, alături de termometru. La prima doză de vaccin am avut reacții destul de puternice - febră timp de mai multe ore, frisoane, dureri musculare, dureri de cap - așa că m-am pregătit pentru ce era mai rău. N-am avut nimic. În afară de o durere în zona în care a intrat acul, pe care o am și la această oră, și o durere de capt care se poate să fi fost de la stres mai degrabă, nu am simțit nimic deosebit. Mi-am luat temperatura în mod constant, fiind mereu sub 36 de grade și am dormit toată noaptea.

Dacă veți avea reacții adverse după vaccinare, trebuie să știți că sunt reacții normale ale organismului. În cazul apariției acestora după vaccinare, țineți legătura cu medicul de familie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dr. Quinn

Acum 1 an

Mai discutam peste cativa ani!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

dac-o să mai fi pe-aici
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Tine sa va felicit, a-ti făcut exact cea ce ar trebui sa facă un om responsabil.
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Inainte de a felicita pe cineva, invata sa scrii corect!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Viorel

Acum 1 an

Stire negativa care influenteaza emotional doza booster! Scoate in evidenta emotiile acceptarii celei de-a treia doze cu efect de renuntare! N-ar trebuie promovate astfel de caractere!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

si la a patra, pe care o sa o faceti in aprilie, cum o sa-i zica? boosterul boosterului? sau booster+?
Raspunde

Ilie

Acum 1 an

Oare ce sens a avut acest articol ? Umplutura ? Să-mi arate poza unei dre in furou? Să mai ia niste bani pt campania de promovare a vaccinului ? Nu găsesc răspuns.Va pierdeți cititorii, căci oricum sunteți cam subțirei. Vreau să citesc și eu niște investigații prin orașul ăsta corupt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus